Sivut

sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vesimarmorointi ohje

Tässä samalla arkistoja kaivellessani löysin muutaman vesimarmorointikuvan ja päätin samalla väsäistä helpot ohjeet marmorointia varten :)

 Ensimmäinen vesimarmorointini


Vesimarmorointiin tarvitset:
- Kippo jossa on huoneenlämpöistä vettä
- Aluslakka suojaamaan omaa kynttä
- Päälyslakka suojaamaan taideteostasi :)
- Valkoinen lakka (ei välttämätön)
- Värillisiä lakkoja oman mielen mukaan
- Teippiä
- Ohut tikku (esimerkiksi tulitikku tai appelsiinipuutikku)
- Talouspaperia 
- Vanulappuja / vanupuikkoja
- Kynsilakanpoistoainetta

Tähän vesimarmorointiin (sama marmorointi kuin yllä,
mutta eri käsi) käytin violettia, pinkkiä sekä hopeaa lakkaa.


1. Laita kaikki tarvittavat esineet valmiiksi pöydälle (tämä on tärkeää siksi että joudut alussa lakkaamaan kynsiä ja vesimarmorointi on melko nopeaa touhua)

2. Lakkaa oma kynsi aluslakalla ja anna kuivua. Tämän jälkeen lakkaa kyntesi valkoisella lakalla (tämä siksi että värit pääsevät paremmin esiin kynnellä ja jos lakka ei osu koko kynnelle niin ei jää aukkoja :D ) Voit myös lakata kynnet lakalla jota käytät vesimarmoroinnissa.

Tässä on marmorointi, jonka tein ystävänpäiväksi


3. Suojaa sormet teipillä (marmorointi on melko sotkevaa hommaa)

4. Aloita vesimarmorointi tiputtelemalla lakkapulloista lakkaa pisara kerrallaan veteen. Lakan kuuluisi muodostaa rinkula veden päälle. Tiputa eri väristä lakkaa jokaisella kerralla ja yritä osua aina edellisen rinkulan keskelle. Jatka tiputtelua kunnes olet saanut tarpeeksi ison rinkulan, joka muistuttaa puun vuosirenkaita.

5. Kun vesikipossasi on valmis rinkula, voit aloittaa kuvion tekemisen. Voit muotoilla mieleisesi kuvion lakkaan vetelemällä viivoja jollakin ohuella tikulla, esimerkiksi appelsiinipuutikulla. Muista olla nopea, ettei lakka kovetu.

Ystävänpäivämarmoroinnin peukalo <3


6. Kun olet luonut veteen haluamasi kuvion paina kynsi veteen lakkaan siihen kohtaan missä kuviosi on ja jätä kynsi veteen, jonka jälkeen puhdista ylimääräiset lakat sormen ympäriltä. Tähän hommaan vanupuikot ovat tosi käteviä ja ne voi heittää suoraan roskiin putsauksen jälkeen. Kun vedessä ei ole enää ylimääräistä lakkaa, nosta kynsi varovasti ylös vedestä. 

7. Poista suojateipit sormesta ja putsaa yli menneet lakat kynsilakanpoistoaineella. Tämän jälkeen laita vielä päällyslakka kynteen ja vóila!Tässä on tekemäni marmorointivideo ohjeitten tueksi. Videossa ei käytetä kaikkia välineitä, joita normaalisti tarvitsisit, koska teen marmoroinnin tippiin. Video ei ole tosiaan mikään paras mahdollinen näihin ohjeisiin, sillä vain ensimmäinen lakkapisara leviää kunnolla. Myös seuraavien lakkapisaroiden pitäisi levitä kunnolla veteen, jotta rinkulat muodostavat samanlaisen kuvion, kuin puun vuosirenkaat. Joskus kuitenkin marmoroinnin voi suorittaa loppuun asti vaikka lakkapisarat eivät leviäisi kunnolla.


HUOM! 
Muista olla riittävän nopea tiputtaessasi lakkaa veteen, jottei lakka kovetu. 
Jos lakka ei muodosta rinkuloita veteen, vaan pisara kovettuu ja uppoaa kipon pohjalle, on vesi joko liian kuumaa tai kylmää. 
Lakkapullot kannattaa avata valmiiksi ennen marmoroinnin aloittamista, sillä pisaroita tiputellessa täytyy olla erityisen nopea.
Talouspaperi on suojausta varten ja siihen on kätevä myös pyyhkiä lakkaiset appelsiinipuutikut. Talouspaperin päälle voi myös laittaa vanupuikot, joilla on otettu ylimääräiset lakat vesikiposta.
Muista olla varovainen aloittaessasi kuvion muotoilun että et ryttää lakkaa!
Älä käytä vesimarmorointiin pikakuivuvia lakkoja tai lakkoja jotka ovat todella paksuja. Hieman löysemmillä lakoilla pisaroiden tiputtelu onnistuu nopeammin.
Jos lakka ei leviä kunnolla veden pinnalla, se on luultavasti liian nopeasti kuivuvaa tai liian paksua koostumukseltaan, kokeile siis jotakin muuta lakkaa.

4 kommenttia:

 1. Miten marmoroisit geeleillä?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesimarmorointia en ehkä geelin väliin tekisi, mutta siis marmoroinnin saa helposti aikaan kun laittaa paria kolmea värigeeliä kynnelle ja sekoittaa ne mieluisasti esimerkiksi dotting toolin (=pistetyökalu) avulla ja sen jälkeen kovettaa. :)

   Poista
 2. Oon tekemässä kamun kanssa kiitti siis ohjeist ku ei onnistuttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä on apua! Toivottavasti onnistutte, vesimarmorointi ei ole helppoa puuhaa! :)

   Poista