Sivut

tiistai 15. toukokuuta 2012

Perus kynsienhoitoa

Perus kynsien- ja käsienhoitoon et tarvitse paljoa, eikä siihen tarvitse käyttää paljon rahaa. Nyt aion kertoa mitä itse teen pitääkseni käteni sekä kynteni kunnossa!

Käsien ja kynsien huollatus tapahtuu sekä päivittäin, että viikottain. Saattaa kuulostaa ehkä paljolta, mutta eikös hampaitakin harjata päivittäin? Useimmat myös pesevät ja rasvaavat naamansa päivittäin, joten mikset antaisi viisi minuuttia päivästäsi myös pitääksesi kätesi kunnossa?

Itse päivittäiseen hoitoruutiiniini kuuluu käsien rasvaaminen ja lisäksi levitän kynsinauhaöljyä kynsinauhoille. Yritän myös pyrkiä siihen, että samalla hieroisin käsiäni ja sormiani, sillä verenkierto parantaa kynsien kasvua.

Itse pidän käsirasvaa sekä kynsinauhaöljyä yöpöydälläni, sillä siinä ne muistuttavat minua joka ilta kynsien huollosta. Ne ovat myös helppo napata siitä sänkyyn mennessä, kuin kömpiä illalla ylös sängystä vessan kaapille rasvaa hakemaan.


Itse käytän käsien ja kynsien huollossa ObeyYourBody:n tuotteita, jotka ovat kuolleenmeren kosmetiikkaa. Sain ystävältäni sellaisen kynsienhoitopaketin lahjaksi ja rakastuin siihen välittömästi!

Viikottain kuorin käsieni ihon ja viilaan kynnet. Jos sinulla on helposti liuskoittuvat kynnet, suosittelen lasiviilaa. Jos kynnet ovat oikein huonossa kunnossa huollatan ne kiillotusviilalla. Lisäksi levitän kynsinauhanpoistoainetta kynsinauhoille ja kynsinauhatyökalulla työnnän kynsinauhat taakse.

Helpon käsienkuorintavoiteen voi valmistaa myös itse kaapista löytyvistä tarvikkeista! Itse sekoitan 2dl sokeria ja 1dl öljyä ja kuorin käteni sillä. Ylijääneen seoksen säilön kannelliseen lasipurkkin (tälläisen virkaa ajaa vaikka tyhjä hillopurkki).

PS. Kynnet pysyvät paremmassa kunnossa, kun

- puhdistat kynsilakat asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella
- suojaat kädet kylmältä sekä kuumalta
- käytät kynsiä lakatessa aina aluslakkaa
- pidät kynsinauhat kunnossa
- lyhennät kynnet vain viilaamalla
- vältät koskettamasta paljailla käsillä voimakkaita pesuaineita yms.
- syöt ja liikut terveellisesti


PPS. Lisäsin tekstien perään tykkää ja en tykkää napit, joten kaikki vaan rohkeasti tykkäilemään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti