Sivut

lauantai 12. toukokuuta 2012

Varpaankynsien geelaus -ohje

Varpaankynsien geelaamisessa on se hyvä puoli, että mulla pysyy ainakin jo kynsilakka varpaankynsissä pitkän aikaa, joten geeli pysyy vielä kauemmin. Yleensä geelaus kestää siistinä n. 2 kuukautta, tämä riippuu tietenkin paljon myös siitä miten kynnet kasvavat. Pienellä vaivalla saa siis kauniit varpaankynnet pitkäksi aikaa! :) Laitan tähän oheen pienet ohjeet siitä, kuinka varpaankynnet voi geelata.

HUOM!

Katso myös nämä:Geelikynsien tekemiseen tarvitset:
- Kynsilakanpoistoaineen (ei pakollinen)
- Kynsinauhatyökalun (ja tarvittaessa kynsinauhojenpoistoaineen)
- Viiloja (karheusasteet 240 ja 180)
Itse käytän cesarsin millenium geeliä. Tätä kyseistä geeliä suositellaan erityisesti aloittelijoille, koska se ei valu. Huomioithan, että jos käytät millenium geeliä ja teet ranskalaisia tai värillisiä kynsiä, täytyy sinun laittaa joku ohuista cesarsin perusgeeleistä (muotoilu-, huolto- tai make up pink geeli) pohjageeliksi ennen milleniumin levittämistä.
- Uv-uunin (mielellään 36W)
- Kynsinauhaöljyn (ei pakollinen)


Välineiden desinfiointiin ja putsaukseen tarvitset:
- Ylempänä mainitun putsausaineen, eli cleanserin
- Neo-amiseptin (saa apteekista)

Yllämainittuihin tarvikkeisiin, olen lisännyt linkit, josta pääset tarkastelemaan tuotetta paremmin. Nämä ovat vain esimerkkejä, jotta tuotteita on helpompi havainnollistaa.


OHJE

1. Desinfioi jalat ja kädet huolellisesti ennen työn aloittamista.

2. Poista mahdollinen kynsilakka varpaista ennen työn aloittamista. Levitä tarvittaessa kynsinauhojenpoistoaine kynsinauhoille ja anna vaikuttaa hetki. Työnnä tämän jälkeen kynsinauhoja taaksepäin. Älä paina liian lujaa, sillä voit aiheuttaa vahinkoa kynnelle. Yritä pitää kynsinauhatyökalu vaakatasossa, sillä pystyasennossa kynsinauhatyökalu saattaa painaa liian kovaa. Voit myös varovasti rapsutella kynsinauhoja irti kynsinauhatyökalun terävällä päällä.
Yritä saada kaikki ylämääräiset kynsinauhat pois, sillä jos niitä jää kynnen päälle, alkaa geeli ilmaantua niistä kohdista.3. Muotoile oma kynsi halutun malliseksi ja karhenna kynnen pinta viilalla. Viilaa todella varovasti! Tarkoituksena on poistaa kynneltä vain oman kynnen kiilto, ei viilata kynttä ohuemmaksi tai karheaksi! Ole huolellinen, että viilaat myös reunoilta, sillä muuten geeli saattaa alkaa ilmaantumaan sieltä. Käytä oman kynnen viilaamiseen todella hienoa viilaa, karheusasteeltaan viila saa olla 180 tai 240. Muistathan viilata kynttä sen kasvusuuntaan viilatessasi 180 viilalla!


4. Pyyhi kynneltä enimmät kynsipölyt pois kynsiharjalla. Pyyhi sitten kynnet cleanserilla.


5. Laita koko kynnelle ensin nail prep ja sen jälkeen primer. Anna primerin kuivua 2-3 min, sillä jos lisäät geeliä märän primerin päälle, ei geeli tule pysymään kynnellä. Huomioithan, että jotkut primerit tarvitsee kovettaa uv-uunissa. Minun käyttämääni primeria ei tarvitse kovettaa uunissa.


6. Primerin kuivumisen jälkeen levitä kynsille ohuelti joko 1-vaihegeeliä tai, jos käytät 3-vaihegeelejä niin käytä pohjageeliä. Muista jättää kynsinauhojen ja geelin väliin noin 1mm rako. Geeli ei saa valua kynsinauhoille, sillä jos geeliä menee kynsinauhoille ja se kovetetaan uunissa, niin geeli polttaa ja alkaa helposti ilmaantumaan reunoilta. Voit siistiä valuneet geelit esimerkiksi appelsiinipuutikulla, kynsinauhatyökalulla tai cleanseriin kastetulla nukkaantumattomalla vanulapulla. Muista varoa pyyhkimästä kynsiä! Kun olet saanut geelin levitettyä ja mahdolliset valumat putsattua, koveta uunissa 2-3 min.

7. Laita tämän jälkeen klöntti geeliä (joko 1-vaihegeeliä tai rakennegeeliä) kynnen keskelle. Työnnä geeliä siveltimellä hieman reunoja kohti sekä kärkeä kohti. Koita jättää geeliä enemmän kynnen keskelle, jotta saat aikaan kauniin C-kaaren. Lisää geeliä tarvittaessa useampi klöntti kynnelle. Kun olet saanut haluamasi lopputuloksen, koveta geeliä uunissa normaali 2-3 min.


Jos et saa kunnon C-kaarta aikaiseksi, niin levitä ensin ohut geelikerros kynnelle, älä käytä uunissa! Laita sitten vasta klöntti geeliä kynnelle, ja jatka normaalisti. Tämän vinkin pitäisi tepsiä! :)

Voit lisätä rakennegeelikerroksia niin kauan että saat haluamasi tuloksen ja paksuuden aikaiseksi. Muista kovettaa jokainen kerros uunissa.

8. Poista geelin pinnalta tahmakerros cleanserilla. Muotoile kynsi haluamasi malliseksi, tasoita kynsi ja viilaa kynnen pinta kauttaaltaan 180 viilalla. Aina pyyhkiessäsi tahmakerroksen cleanserilla, muista viilata kynnen pinta, sillä geeli ei tartu kiiltäviin pintoihin.

9. Tässä vaiheessa voit lisätä koristelut. Niistä enemmän, voit lukea täältä.


Itse lisäsin geelin joukkoon turkoosia glitteriä.10. Lisää koristelujen jälkeen kerros tai kaksi rakennegeeliä, niin että saat koristeesi peitettyä geelillä. Koveta uunissa jokainen kerros. Geeliä laitetaan samalla tavalla kuin aikaisemmin.


11. TEE TÄMÄ KOHTA VAIN TARVITTAESSA. Poista tahmakerros uudestaan ja muotoile, tasoita ja viilaa kynsi hyvän malliseksi samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Sinun ei tarvitse tehdä tätä kohtaa, jos kyntesi on mielestäsi tasainen ja hyvän mallinen. Olethan varovainen viilatessasi, ettet viilaa koristeita pois!


12. Lisää lopuksi kerros viimeistelygeeliä tai top coat -geeliä. Koveta uunissa 2-3min. Jos käytät viimeistelygeeliä, muista pyyhkiä tahmakerros pois. Itse suosin top coat -geeliä, sillä silloin sinun ei tarvitse pyyhkiä tahmakerrosta pois. Viimeistele kynsinauhat lopuksi kynsinauhaöljyllä ja kyntesi ovat valmiit!


Ja siinä olis valmiit kynnet! 


Tärkeää tietoa hygieniasta kynsien teossa!


Hygienia on yksi tärkeimpiä asioita kynsien teossa. Jos et jaksa noudattaa hyvää hygieniaa, ei sinun kannata myöskään ruveta kynsiä tekemään. TÄSSÄ on linkki, josta voit katsoa, mitä voit saada aikaiseksi jos et tee kynsiä hygienisesti. Eli siis jos kynnet alkavat kellertämään tai vihertämään, on geelin alle luultavasti päässyt kosteutta ja bakteereja.

Aivan ensimmäiseksi täytyy muistaa aina desinfioida omat sekä asiakkaan kädet. Omissa sekä muiden käsissä piilee paljon bakteereja, jotka voit siirtää geelikynsien alle. Kun geelikynsien alle pääsee bakteereja, voi tulos olla hyvin kamala.

Toinen tärkeä asia on työvälineiden hygienisyys. Kaikki työvälineet, kuten viilat, siveltimet, pölyharjat, uunit ym. täytyy putsata ja desinfioida heti käytön jälkeen. Tähän voit käyttää cleanseria sekä esimerkiksi apteekista saatavaa neo-amiseptia. Viiloja putsatessa huuhtelen ne ensin vedellä, ja sen jälkeen desinfioin ne neo-amiseptillä. Kestoviiloja voi myös harjata kunnon kynsiharjalla veden alla, jotta kaikki kynsipölyt saa viiloista pois.

Myös työpiste on syytä pitää hygienisenä, eli pyyhkiä ja desinfioida käytön jälkeen, sekä tarvittaessa kynsienlaiton lomassa. Jos kynsien laitossa kestää kauan ja pidetään taukoja on hyvä muistaa pyyhkiä asiakkaan kynnet cleanserilla ennen työn jatkamista. Tietysti ihanteellista on, että asiakas ei paljoa söisi tai muutenkaan koskettelisi käsillään mihinkään kynsien laiton aikana.

Mitä teen jos geeli polttelee uunissa?

Geelin poltteluun voi löytyä muutama syy. Polttelu johtuu siitä, että geeli on paksua ja geelin kovettuessa syntyy kynnen pinnalle kitkaa. Polttelussa on henkilökohtaisia eroja, eli toisilla polttelua ei tunnu lainkaan ja toisilla tuntuu sietämätöntä kipua.

Jos geeli polttaa kynnen reunoilta, tarkista ettei geeliä ole valunut kynsinauhoille.

Jos geeliä on paljon kynnellä, voi sekin aiheuttaa polttelua. Jos laitat paljon geeliä kynnelle ennen kovettamista, pidä kynsiä ensin 30-40 sekuntia uunin edessä uv-valossa. Koveta sitten geeli normaalisti. Näin geeli kovettuu ensin vain hieman, eikä polttelua pitäisi tulla. Myös jotkut geelit polttelevat uunissa enemmän kuin toiset. Itse käyttämäni cesarsin millenium geeli polttaa hyvin harvoin uunissa.

Geelin polttelu saattaa myös joskus johtua siitä, että luonnonkynsi on huonossa kunnossa.


Mitä geeliä minun kannattaa käyttää?

Geelejä on paljon erilaisia. Kynsien tekemiseen voit käyttää joko 1-vaihegeeliä (pelkkä rakennegeeli) tai 3-vaihegeelejä (pohjageeli, rakennegeeli, viimeistelygeeli).

Geeleistä on myös valittavana eri viskositeettisia geelejä, eli toiset geelit ovat paksumpia ja toiset valuvat helpommin.

Valittavana on myös soak off -geelit. Jotka nimensä mukaan voidaan poistaa liottamalla asetoonissa. Tavalliset geelit voidaan poistaa vain viilaamalla.

Itse käytän cesarsin millenium geeliä. Tätä kyseistä geeliä suositellaan erityisesti aloittelijoille, koska se ei valu. Huomioithan, että jos käytät millenium geeliä ja teet ranskalaisia tai värillisiä kynsiä, täytyy sinun laittaa joku ohuista cesarsin perusgeeleistä (muotoilu-, huolto- tai make up pink geeli) pohjageeliksi ennen milleniumin levittämistä.


Miksi pitää käyttää nail preppiä ja primeria?


Nail prep tasapainottaa luonnollisen kynnen PH arvoa ja auttaa geeliä kiinnittymään kynteen. Nail prep myös suojaa kynttä kuivumiselta ja bakteereilta.

Primer taas toimii kuin kaksipuolinen teippi, eli se auttaa geelin pysyvyyteen. Primer "liimaa" geelin luonnonkynteen.

Miksi geeli jää tahmaiseksi uunissa kovettamisen jälkeen?

Geelin on tarkoitus jäädä tahmeaksi, vaikka se on käynyt uunissa. Tahmakerros jää geelin päälle siksi, että seuraava geelikerros tarttuu siihen.

Muita huomioitavia asioita:


- Älä koskaan käytä saksia rakennekynsien lyhentämiseen! Geeli murenee saksien käytöstä. Käytä rakennekynsien teossa vain viilaa.

- Cleanserin pyyhkimiseen kannattaa käyttää nukkaamattomia vanulappuja. Tavalliset vanulaput saattavat jättää vanunöftää kynsille.

- Vaikka rakennekynnet ovat vahvemmat kuin luonnonkynsi, se ei kuitenkaan kestä kaikkea. Rakennekynnet eivät kestä esimerkiksi rajua vääntämistä, vahvoja pesuaineita tai muutakaan kaltoin kohtelua. Kohtele rakennekynsiäsi, niin kuin ne olisivat luonnonkyntesi!

10 kommenttia:

 1. voi miten söpöt kesäkynnet !!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos selkeistä ohjeista hyvin kuvien kera. :)

  VastaaPoista
 3. Minkä geelin sekaan sekoitit tuota glitteriä ? :) ihanan pirtsakat varpaankynnen geelaukset<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Mä laitan glitterit rakennegeelin sekaan. Itse kun käytän yleensä 1-vaihegeeliä, niin laitan sitä ns. "rakennekerrokseen" :)

   Poista
 4. Tein itselleni muutama viikko sitten samanlaiset kynnet ja nyt huomasin että olet itsekkin tehnyt samanlaiset. Ite ripottelin glitterin päälle, mutta tässä tas huomaa, että tapoja on monia niinkuin tekijöitäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Välillä sitä sattuu tekeen samanlaisia kynsiä :) Tosiaan, niin on tapoja monia kuin tekijöitäkin ja se tapa kannattaa valita, mikä itsestä tuntuu parhaimmalta :))

   Poista
 5. mistä toi metallinen kynsinauhantyöntöjuttu on?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :) En nyt yhtään muista, että mistä sen oon ostanut, mutta samanlainen löytyy edullisesti esim. näistä kaupoista:
   http://www.inkkipinkki.com/kynsinauha-tyokalu-p-1004.html

   http://www.sannataranailart.fi/epages/vilkas02.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20110216-11092-24240-1/Products/Kynsienhoitotuotteet/SubProducts/Kynsinauhaty%C3%B6nnin

   http://www.mimax.fi/kynsinauhatyonnin-p-895.html

   Poista