Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Geelikynsien huolto

Geelikynsissä keskimääräinen huoltoaika on kynnen kasvusta riippuen 3-5 viikkoa. Kynnet kannattaa huollattaa sitten kun oma kynsi alkaa pilkottamaan näkyvästi kynsinauhojen vierestä ja/tai kun geelit alkavat repsottaa ja ilmaantua reunoilta. Alla olevissa kuvissa näkyy kuinka oma kynsi on alkanut tulla näkyviin ja geeli repsottaa.

HUOM!

Katso myös nämä:


Huoltoon tarvitset:
- Asetoonittoman kynsilakanpoistoaineen (ei pakollinen)
- Desinfiointiaineen
- Kynsinauhatyökalun (ja tarvittaessa kynsinauhojenpoistoaineen)
- Viiloja (karheusasteet 100/120240 ja 180)
- Kynsiharjan
- Putsausaineen eli cleanserin
- Nukkaamattomia vanulappuja
- Nail prepin
- Primerin
- Geelisiveltimen
- 1-vaihegeeliä tai 3-vaihegeelit
Itse käytän cesarsin millenium geeliä. Tätä kyseistä geeliä suositellaan erityisesti aloittelijoille, koska se ei valu. Huomioithan, että jos käytät millenium geeliä ja teet ranskalaisia tai värillisiä kynsiä, täytyy sinun laittaa joku ohuista cesarsin perusgeeleistä (muotoilu-, huolto- tai make up pink geeli) pohjageeliksi ennen milleniumin levittämistä.
- Top coat -geelin tai viimeistelygeelin
- Uv-uunin (mielellään 36W)
- Kynsinauhaöljyn (ei pakollinen)


Välineiden desinfiointiin ja putsaukseen tarvitset:
- Ylempänä mainitun putsausaineen, eli cleanserin
- Neo-amiseptin (saa apteekista)

Yllämainittuihin tarvikkeisiin, olen lisännyt linkit, josta pääset tarkastelemaan tuotetta paremmin. Nämä ovat vain esimerkkejä, jotta tuotteita on helpompi havainnollistaa.
1. Desinfioi kädet. Jos teet kynsiä jollekkin muulle, kuin itsellesi, niin desinfioi omat ja asiakkaan kädet. Hygienia on äärettömän tärkeää kynsien teossa! Muistathan ehdottomasti lukea ohjeiden lopussa olevat hygienianeuvot! Jos asiakkaasi kynsissä on kynsilakkaa, poista se ennen geelikynsien teon aloittamista.

2. Levitä tarvittaessa kynsinauhojenpoistoaine kynsinauhoille ja anna vaikuttaa hetki. Työnnä tämän jälkeen kynsinauhoja taaksepäin. Älä paina liian lujaa, sillä voit aiheuttaa vahinkoa kynnelle. Yritä pitää kynsinauhatyökalu vaakatasossa, sillä pystyasennossa kynsinauhatyökalu saattaa painaa liian kovaa. Voit myös varovasti rapsutella kynsinauhoja irti kynsinauhatyökalun terävällä päällä.
Yritä saada kaikki ylämääräiset kynsinauhat pois, sillä jos niitä jää kynnen päälle, alkaa geeli ilmaantua niistä kohdista.

3. Aloita viilaus kynsinauhojen vierestä. Tasoita kaikki repsottavat reunat, oman kynnen ja geelin raja ja poista mahdolliset ilmaantumat. Geelin ja oman kynnen rajalta suosittelen viilaamaan hienommalla viilalla (180). Muualta voit viilata geeliä karhealla viilalla (100/120). Jos haluat muuttaa kynsien ilmettä, viilaa geelit koristeluihin asti.


4. Lyhennä ja muotoile kynsi haluaman malliseksi ja pituiseksi.


5. Pyyhi enimmät kynsipölyt kynsiharjalla, ja sen jälkeen cleanserilla. Lisää OMALLE kynnelle, ei siis geelin päälle nail prep sekä primer. Anna primerin kuivua 2-3 min, sillä jos lisäät geeliä märän primerin päälle, ei geeli tule pysymään kynnellä. Huomioithan, että jotkut primerit tarvitsee kovettaa uv-uunissa. Minun käyttämääni primeria ei tarvitse kovettaa uunissa.

6. Lisää geeli omalle kynnelle kasvualueelle. Koveta 2-3min. Jos käytät 3-vaihegeelejä lisää ensin pohjageeli.  Muista jättää kynsinauhojen ja geelin väliin noin 1mm rako. Geeli ei saa valua kynsinauhoille, sillä jos geeliä menee kynsinauhoille ja se kovetetaan uunissa, niin geeli polttaa ja alkaa helposti ilmaantumaan reunoilta. Voit siistiä valuneet geelit esimerkiksi appelsiinipuutikulla, kynsinauhatyökalulla tai cleanseriin kastetulla nukkaantumattomalla vanulapulla. Muista varoa pyyhkimästä kynsiä!

7. Laita tämän jälkeen klöntti geeliä (joko 1-vaihegeeliä tai rakennegeeliä) kynnen keskelle. Työnnä geeliä siveltimellä hieman reunoja kohti sekä kärkeä kohti. Koita jättää geeliä enemmän kynnen keskelle, jotta saat aikaan kauniin C-kaaren. Lisää geeliä tarvittaessa useampi klöntti kynnelle. Jos sinulla on ongelmia muodostaa C-kaarta, käännä kynnet hetkeksi ylösalaisin, niin geeli vetäytyy itsestään C-kaaren muotoon. Korjaile vielä siveltimellä tarvittaessa. Kun olet saanut haluamasi lopputuloksen, koveta geeliä uunissa normaali 2-3 min.

Jos et saa kunnon C-kaarta aikaiseksi ylläolevalla kynsienkääntämis kikallakaan, niin levitä ensin ohut geelikerros kynnelle, älä käytä uunissa! Laita sitten vasta klöntti geeliä kynnelle, ja jatka normaalisti. Tämän vinkin pitäisi tepsiä! :)

Voit lisätä rakennegeelikerroksia niin kauan että saat haluamasi tuloksen ja paksuuden aikaiseksi. Muista kovettaa jokainen kerros uunissa.

8. Poista geelin pinnalta tahmakerros cleanserilla. Muotoile kynsi haluamasi malliseksi, tasoita kynsi ja viilaa kynnen pinta kauttaaltaan 180 asteisella viilalla. Aina pyyhkiessäsi tahmakerroksen cleanserilla, muista viilata kynnen pinta, sillä geeli ei tartu kiiltäviin pintoihin.

9. Tässä vaiheessa voit lisätä koristelut, jos viilasit aiemmat pois. Niistä enemmän, voit lukea täältä.

10. Lisää koristelujen jälkeen kerros tai kaksi rakennegeeliä, niin että saat koristeesi peitettyä geelillä. Koveta uunissa jokainen kerros. Geeliä laitetaan samalla tavalla kuin aikaisemmin. Muista tälläkin kertaa kiinnittää huomiota C-kaareen.

11. TEE TÄMÄ KOHTA VAIN TARVITTAESSA. Poista tahmakerros uudestaan ja muotoile, tasoita ja viilaa kynsi hyvän malliseksi samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Sinun ei tarvitse tehdä tätä kohtaa, jos kyntesi on mielestäsi tasainen ja hyvän mallinen. Olethan varovainen viilatessasi, ettet viilaa koristeita pois!

12. Lisää lopuksi kerros viimeistelygeeliä tai top coat -geeliä. Koveta uunissa 2-3min. Jos käytät viimeistelygeeliä, muista pyyhkiä tahmakerros pois. Itse suosin top coat -geeliä, sillä silloin sinun ei tarvitse pyyhkiä tahmakerrosta pois. Viimeistele kynsinauhat lopuksi kynsinauhaöljyllä ja kyntesi ovat valmiit!

Tärkeää tietoa hygieniasta kynsien teossa!


Hygienia on yksi tärkeimpiä asioita kynsien teossa. Jos et jaksa noudattaa hyvää hygieniaa, ei sinun kannata myöskään ruveta kynsiä tekemään. TÄSSÄ on linkki, josta voit katsoa, mitä voit saada aikaiseksi jos et tee kynsiä hygienisesti. Eli siis jos kynnet alkavat kellertämään tai vihertämään, on geelin alle luultavasti päässyt kosteutta ja bakteereja.

Aivan ensimmäiseksi täytyy muistaa aina desinfioida omat sekä asiakkaan kädet. Omissa sekä muiden käsissä piilee paljon bakteereja, jotka voit siirtää geelikynsien alle. Kun geelikynsien alle pääsee bakteereja, voi tulos olla hyvin kamala.

Toinen tärkeä asia on työvälineiden hygienisyys. Kaikki työvälineet, kuten viilat, siveltimet, pölyharjat, uunit ym. täytyy putsata ja desinfioida heti käytön jälkeen. Tähän voit käyttää cleanseria sekä esimerkiksi apteekista saatavaa neo-amiseptia. Viiloja putsatessa huuhtelen ne ensin vedellä, ja sen jälkeen desinfioin ne neo-amiseptillä. Kestoviiloja voi myös harjata kunnon kynsiharjalla veden alla, jotta kaikki kynsipölyt saa viiloista pois.

Myös työpiste on syytä pitää hygienisenä, eli pyyhkiä ja desinfioida käytön jälkeen, sekä tarvittaessa kynsienlaiton lomassa. Jos kynsien laitossa kestää kauan ja pidetään taukoja on hyvä muistaa pyyhkiä asiakkaan kynnet cleanserilla ennen työn jatkamista. Tietysti ihanteellista on, että asiakas ei paljoa söisi tai muutenkaan koskettelisi käsillään mihinkään kynsien laiton aikana.

Mitä teen jos geeli polttelee uunissa?


Geelin poltteluun voi löytyä muutama syy. Polttelu johtuu siitä, että geeli on paksua ja geelin kovettuessa syntyy kynnen pinnalle kitkaa. Polttelussa on henkilökohtaisia eroja, eli toisilla polttelua ei tunnu lainkaan ja toisilla tuntuu sietämätöntä kipua.

Jos geeli polttaa kynnen reunoilta, tarkista ettei geeliä ole valunut kynsinauhoille.

Jos geeliä on paljon kynnellä, voi sekin aiheuttaa polttelua. Jos laitat paljon geeliä kynnelle ennen kovettamista, pidä kynsiä ensin 30-40 sekuntia uunin edessä uv-valossa. Koveta sitten geeli normaalisti. Näin geeli kovettuu ensin vain hieman, eikä polttelua pitäisi tulla. Myös jotkut geelit polttelevat uunissa enemmän kuin toiset. Itse käyttämäni cesarsin millenium geeli polttaa hyvin harvoin uunissa.

Geelin polttelu saattaa myös joskus johtua siitä, että luonnonkynsi on huonossa kunnossa.

Mitä geeliä minun kannattaa käyttää?

Geelejä on paljon erilaisia. Kynsien tekemiseen voit käyttää joko 1-vaihegeeliä (pelkkä rakennegeeli) tai 3-vaihegeelejä (pohjageeli, rakennegeeli, viimeistelygeeli).

Geeleistä on myös valittavana eri viskositeettisia geelejä, eli toiset geelit ovat paksumpia ja toiset valuvat helpommin.

Valittavana on myös soak off -geelit. Jotka nimensä mukaan voidaan poistaa liottamalla asetoonissa. Tavalliset geelit voidaan poistaa vain viilaamalla.

Itse käytän cesarsin millenium geeliä. Tätä kyseistä geeliä suositellaan erityisesti aloittelijoille, koska se ei valu. Huomioithan, että jos käytät millenium geeliä ja teet ranskalaisia tai värillisiä kynsiä, täytyy sinun laittaa joku ohuista cesarsin perusgeeleistä (muotoilu-, huolto- tai make up pink geeli) pohjageeliksi ennen milleniumin levittämistä.


Miksi pitää käyttää nail preppiä ja primeria?


Nail prep tasapainottaa luonnollisen kynnen PH arvoa ja auttaa geeliä kiinnittymään kynteen. Nail prep myös suojaa kynttä kuivumiselta ja bakteereilta.

Primer taas toimii kuin kaksipuolinen teippi, eli se auttaa geelin pysyvyyteen. Primer "liimaa" geelin luonnonkynteen.

Miksi geeli jää tahmaiseksi uunissa kovettamisen jälkeen?

Geelin on tarkoitus jäädä tahmeaksi, vaikka se on käynyt uunissa. Tahmakerros jää geelin päälle siksi, että seuraava geelikerros tarttuu siihen.

Muita huomioitavia asioita:


- Älä koskaan käytä saksia rakennekynsien lyhentämiseen! Geeli murenee saksien käytöstä. Käytä rakennekynsien teossa vain viilaa.

- Cleanserin pyyhkimiseen kannattaa käyttää nukkaamattomia vanulappuja. Tavalliset vanulaput saattavat jättää vanunöftää kynsille.

- Vaikka rakennekynnet ovat vahvemmat kuin luonnonkynsi, se ei kuitenkaan kestä kaikkea. Rakennekynnet eivät kestä esimerkiksi rajua vääntämistä, vahvoja pesuaineita tai muutakaan kaltoin kohtelua. Kohtele rakennekynsiäsi, niin kuin ne olisivat luonnonkyntesi!

14 kommenttia:

 1. Jos haluaa huollossa kynsistä pidemmät, täytyykö geelikynnet ensin poistaa kokonaan ja laittaa uudet tilalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teet kynsiä muoteilla, niin voit niitä huoletta pidentää normihuollon yhteydessä. :)

   Poista
 2. käytätkö sä geelilakkauksessa ihan geelilakkoja vai voiko myös normaaleja kynsilakkoja käyttää kun mulla on niitä kasapäin kaapissa niin niitä olisi kiva hyödyntää geelikynsien teossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Geelilakkausissa käytän ihan geelilakkoja, koska niillä saa parhaimman ja pysyvimmän lopputuloksen. Geelikynsien kanssa käytän taas myös kynsilakkoja. Voit tietysti myös kokeilla käyttää geelilakkauksissa ihan normilakkoja, mutta jos ongelmia tulee, niin suosittelen vaihtamaan geelilakkoihin. Geelilakat jättävät yleensä uunituksen jälkeen itseensä tahmaisen pinnan, johon sitten päällysgeeli tarttuu. Kynsilakoissahan tälläistä ei tule, joten esim. päällysgeeli voi halkeilla. Mutta kokeilemalla se selviää! :) Tietysti jotain pieniä koristeluita kynsiin voit normilakoilla tehdä ihan huoletta.

   Poista
  2. Niin siis geelikynsiin tarkotin :D Mitä mä teen väärin ku viikon jälkee multa irtoaa oikeesta kädestä kynnet niin että ne katkeaa siitä missä tipin reuna on ja muut geelit jää kynteen, vasemmasta kädestä ei ole irronnut kertaakaan. Teen pohjatyöt mielestäni hyvin ja viilaan vielä aika reilusti että jos vika on siinä mutta silti irtoaa aina viikon jälkeen peukalo ja etusormi.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Niin ja tipin alle ei jää ilmaa ikinä, siitä olen tosi tarkka että jos vähänki jää ni laitan uuden heti. Käytän nded 1-vaiheen geeliä.

   Poista
  5. Geelikynsissä voi käyttää kyllä kynsilakkaa, mutta sen kanssa voi tulla samoja ongelmia kuin geelilakkaustenkin. Kynsilakkoja kannattaa siis käyttää geelikynsissä lähinnä ranskalaisiin tai joihinkin pieniin koristeluihin. Uskoisin ettei kyse ole pohjatöistä, koska kynsi katkeaa siitä tippikohdasta. Jos kynsi lähtee kokonaan irti, niin silloin luultavasti kyse olisi pohjatöistä. Onhan tipit varmasti oikean kokoiset ja teethän varmasti rakenteen kunnolla? Varmaa syytä on vaikea sanoa, kun en ole nähnyt tekemiäsi kynsiä, mutta yleensä kunnollisen C-kaaren puuttuminen (="lättäkynnet") saa katkeamisen aikaan.

   Poista
  6. nyt otin vielä varmuudeksi isommat tipit ja viilasin ne sopivamman kokoiseksi ja c-kaaren ole tehnyt niin että käännän käden aina ennen uunia että varmasti tulisi c-kaari.

   Poista
  7. Hieno homma, toivottavasti nyt onnistuu! :) Tuohon c-kaareen tosiaan suosittelen kiinnittämään huomiota. Varmasti puheittesi perusteella jo ymmärrätkin sen mitä siinä haetaan. Ajan myötä kun kokemus karttuu, niin varmasti myös kynsien teko alkaa sujumaan paremmin. Nyt vain harjoitusta, harjoitusta, harjoitusta. Pidän sulle peukkuja! ♥

   Poista
 3. suositteletko sähköisiä viiloja, esim sellaisia mitä saa ebaystä...?::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköviilat ovat ihan näppäriä vehkeitä, mutta noiden ebayn viilojen kanssa on useasti se ongelma, että ne eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Jos olet ihan aloittelija, niin silloin en suosittele sähköviilaa lainkaan. Ensin kannattaa ehdottomasti opetella kunnolla käsinviilaus, vaikka se alkuun todella rasittavaa onkin. Sähköviilan kanssa kynnelle saa helposti peruuttamatonta vahinkoa aikaiseksi, joten sen kanssa melkein suosittelen kaikille, että kannattaa mennä kurssille sen käyttöä harjoittelemaan. :) Ja oikeastaan jos on ihan vain harrastelija, niin tavalliset viilat riittävät ihan hyvin. Sähköviila ei kuitenkaan nyt niin paljoa sitä hommaa nopeuta! :)

   Poista
 4. Siis, pitääkö huollossa poistaa tuo kynsi, että voi laittaa omalle kynnelle nail prepin ja primerin? Ja mistä saisi tilattua primerin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse poistaa. Nail prep ja primer lisätään vain omalle kynnelle siihen osaan joka on tullut näkyviin kynnen kasvaessa. Mikä tuotesarja sinulla on käytössä? Primereita saa tilattua lähes mistä vain rakennekynsituotteita myyvästä liikkeestä, mutta suosittelen tilaamaan primerin samasta tuoteperheestä, jota jo nyt käytät. :)

   Poista