Sivut

perjantai 22. kesäkuuta 2012

Geelikynsien koristelu

Katso myös nämä:

On kaksi vaihtoehtoa. Jos haluat pysyvän koristelun, voit laittaa koristeet geelin alle ja jos olet kyllästyvää sorttia, voit laittaa koristeet geelikynsien päälle.

Jos laitat koristeet geelin alle, älä lisää enää montaa kerrosta geeliä päälle. Tämä siksi, että jos geelikynsiä huollattaessa haluat vaihtaa kynsien ilmettä, joudut viilaamaan kynsiä tuhottomasti mikäli koristeet ovat aivan alla.

Jos lisäät koristeita geelien päälle, muistathan aina viimeistellä kynnet loppuun asti eli pyyhkiä tahmakerroksen pois ennen koristeluja (tämä käyttäessäsi viimeistelygeeliä, top coat -geeliä käyttäessäsi tahmakerrosta ei jää kynnelle).


KYNSILAKKA

Geelin alla: jos tahdot lakata geelikyntesi, poista geeleistä tahmakerros rakennekerroksen jälkeen. Viilaa ja muotoile kynsi ja poista kynnen kiilto kauttaaltaan viilalla. Puhdista kynsipölyt ja sitten voit lakata kynnet. Laita kynsilakan kuivuttua rakennegeeli normaalisti kynsien päälle.

Geelin päällä: kun olet saanut geelikynnet valmiiksi, lakkaa kynnet aluslakalla ja sen jälkeen haluamallasi kynsilakalla. Kun haluat vaihtaa lakkaa, poista kynsilakka asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella, sillä asetooni haurastuttaa geelikynsiä. Muista aina käyttää aluslakkaa geelien päällä, sillä jotkut kynsilakat saattavat värjätä geeliä.

Geelit, joissa on kärjissä mustaa kynsilakkaa sekä violetteja timantteja.


TIMANTIT/FIMOT/HELMET YMS.

Lisää rakennekerroksen päälle ohut kerros 1-vaihegeeliä tai rakennegeeliä ja upota timantit haluamaasi kohtaan, timantteja voi liikutella ja siirrellä niin monta kertaa kuin haluat, joten tässä ei tarvitse osua heti kohdalleen. Kun olet saanut timantit, fimot tai esim. helmet haluamasi paikalle, laita kynnet uuniin. Geeli kiinnittää uunissa timantit tukevasti laittamaasi kohtaan ja voit sitten jatkaa geelin lisäämistä normaalisti, ilman että timantit liikkuvat.

Jos haluat laittaa timantit yms. geelien päälle, lisää haluamaasi kohtaan tippa väritöntä kynsilakkaa tai päällyslakkaa ja laita timantti heti siihen päälle ja anna kuivua. Lisää sen jälkeen kerros tai 2 päällyslakkaa koko kynnen päälle. Jos laitat fimoja, helpoin keino on maalata fimon pohja ja painaa sitä kynteen niin kauan, että lakka kuivuu. Voit käyttää myös kynsiliimaa, mutta muista laittaa sitä todella todella vähän, jotta liima ei pursuile koristeiden alta.

Jos haluat upottaa timantit geeliin, mutta silti ne ns. "geelin päälle" voit upottaa timantit viimeistelygeeliin tai top coat -geeliin, ennen kynnen uuniin laittamista.


Geelit v.punaisella glitterillä sekä fimoilla.


GLITTER

Glitterin lisäämiseen on pari erilaista keinoa, joista voit valita mieluisesi. Glitter lisätään rakennegeelikerroksen jälkeen. Sekoita glitter rakennegeeliin tai 1-vaihegeeliin.

Vaihtoehto 1: Laita pieneen purkkiin tai esim. piltipurkin kanteen pari klönttiä geeliä, ripottele joukkoon haluamasi määrä glitteriä ja sekoita. Näin saat aikaiseksi glittergeeliä :)

Vaihtoehto 2: Kasta sivellin geeliin ja upota se sen jälkeen glitterpurkkin, levitä kynnelle. Toista niin monta kertaa kuin on tarvis. Muistathan pyyhkiä siveltimen putsausaineella joka kerta, ennen kuin otat siveltimeen lisää geeliä, jotta et sotke geelipurkkia.

Vaihtoehto 3: Levitä rakennekerroksen päälle ohut kerros geeliä ja ripottele päälle geeliä tai kasta kynsi glitterpurkkiin, taputtele glitter tasaiseksi siveltimellä ja pyyhi ohuella "viuhkasiveltimellä" varovasti ylimääräiset glitterit pois kynneltä. Tällä vaihtoehdolla tehdessä pidä käden alla paperia, jonka avulla voit kaataa glitterit sitten takaisin purkkiin :) Kun olet saanut haluamasi lopputuloksen aikaiseksi, koveta geeli uunissa.

Jos laitat glitteriä geelikynsien päälle: Levitä kynnelle päällys- tai kirkasta lakkaa, ÄLÄ anna kuivua. Töpöttele keittiösientä tai esim. meikkisientä päällyslakkaan ja kasta sieni sitten glitterpurkkiin. Töpöttele sienellä glitteriä haluamaasi kohtaan kynnelle. Anna kuivua kunnolla ja lisää sitten kerros päällyslakkaa, vetäen siveltimellä vain kerran yhdestä kohtaa. Näin glitterin ei pitäisi levitä.

Oman kynnen geelaus ruskealla glitterillä ja parilla timantilla.


VÄRIGEELIEN KÄYTTÖ

Värigeelit lisätään sen jälkeen, kun rakennekerros tai rakennegeeli on laitettu. Lisää värigeeli aina ohuelti ja laita mielummin monta kerrosta, kuin yksi paksu kerros, jotta uv-valo läpäisee väripigmentit. Koveta joka kerroksen jälkeen ohjeen mukainen aika uunissa.

Oman kynnen geelaus valkoisella geelillä.


KYNSITARRAT/SIIRTOKUVAT

Poista tahmakerros normaalisti rakennekerroksen päältä ja muotoile sekä tasoita kynsi viilalla. Poista kynsipölyt. Tämän jälkeen voit lisätä haluamasi tarrat ja niiden päälle 1-vaihegeelin tai viimeistelygeelin.


ESIMERKKEJÄ KORISTELUISTA


Esimerkki 1. Geelit v.punaisella värigeelillä, valkoisella geelillä ja pitsitarroilla.

Normaalisti kynnen tasoituksen ja viilauksen jälkeen lisää ensin ohut kerros
v. punaista geeliä, koveta uunissa. Toista niin monta kertaa kuin on tarvis.
Lisää sitten ohut kerros valkoista geeliä kärkiin, toimi samalla tavalla kuin
v. punaisen geelin kanssa. Kun olet saanut haluamasi tuloksen, lisää kerros
rakennegeeliä ja koveta uunissa. Pyyhi sitten tahmakerros pois uudelleen 
ja bufferoi kynsi kauttaaltaan. Pyyhi kynsipölyt pois ja lisää haluamasi tarrat.
Esimerkki 2. Geelit v.punaisella glitterillä ja fimoilla.

Normaalisti kynnen tasoituksen ja viilauksen jälkeen sekoita pieneen
kippoon glitteriä ja geeliä. Levitä koko kynnelle ja koveta uunissa. 
Lisää sitten ohut kerros 1-vaihegeeliä tai rakennegeeliä ja upota
haluamasi fimot paikoilleen, koveta uunissa.
Esimerkki 3. Geelit turkoosilla glitterkärjellä.

Normaalisti kynnen tasoituksen ja viilauksen jälkeen sekoita geeliä ja glitteriä
keskenään ja levitä kynsien kärkiin, koveta uunissa. Voit lisätä niin monta kerrosta 
kuin haluat, jotta saat aikaan haluamasi peittävyyden.
Esimerkki 4. Geelit timanteilla sekä v.punaisella kynsilakalla.

Normaalisti kynnen tasoituksen ja viilauksen jälkeen lakkaa kynnet normaalisti. Anna kynsilakan kuivua kunnolla. Voit lisätä niin monta kerrosta kuin haluat tai niin montaa kynsilakkaa kuin haluat. Voit esimerkiksi lakata kynnet punaisella ja tehdä mustia raitoja normaalisti nail art lakalla. Kun olet tehnyt haluamasi koristelut, lisää ohut kerros rakennegeeliä tai 1-vaihegeeliä. Upota siihen haluamasi timantit ja koveta uunissa. Voit laittaa timantit myös päälimmäiseen kerrokseen, upottamalla ne viimeistelygeeliin tai top coat -geeliin ennen kynsien laittamista uuniin.


69 kommenttia:

 1. Tosi kauniita geelikynsiä! Pitää koittaa näitä ohjeita, kun en viimeksi oikein onnistunut näiden geelikynsien kanssa. Akryylillä onnistuin paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toisille sopii akryyli paremmin kuin geeli, mutta kokeilemalla löytää sen omansa :) Mäkin alotin ensin akryylikynsillä, mutta ne ei pysynyt mulla hyvin..

   Poista
 2. Kiitos paljon näistä hyvistä ohjeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä vain! :) Hyvä jos ohjeista oli apua! :)

   Poista
 3. Moikka! Sivujesi innoittamana tilasin itselleni sunnuntaina geelaus -tarvikkeet ja iltapäivällä saan ne käyttööni!:) Iso kiitos todella tarkoista ja selkeistä ohjeista! En raaskinut kovin monenlaisia värimaailmoja vielä kynsiin tilata, joten melko pinkkiä settiä on tulossa. Kysyisin vielä neuvoa miten olisi järkevin käyttää tilaamiani geelejä jne. Eli voinko laittaa esim. kerroksen millenium geeliä vai useampi kerros? ja seuraavaksi värillisen geeli kerroksen koko kynnelle tai pelkästään kärkeen? ja voiko tämän värigeelin päälle laittaa enää millenium geeliä? Pystyykö värilliseen geelikerrokseen kiinnittää timantteja tai hileitä vai onko ne laitettava milleniumin päälle esimerkiksi? Tilasin myös viimeistely geelilakan, pystyykö siihen kiinnittämään hileitä vai onko se vain yksikertaisesti viimeistelylakka johon ei sotketa mitään?:)Ja viimeinen kysymys: poistanko tahmakerroksen joka välissä ennen uusia geelejä? Iso kiitos jo etukäteen jos viitsit tarkentaa! Taitaa mennä päivä hitaasti ennenkuin saan paketin kotiini, odottavan aika on aina liian pitkä.. 8-)
  -Sophie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Hieno kuulla, että sivuni on innostant sinut geelikynsien pariin! Onkin hyvä aluksi tilata vain vähän koristelujuttuja, ja lisätä niitä sitten pikkuhiljaa, kun oppii mistä tykkää eniten :) Millenium vaatii pohjalle cesarsin muotoilu-, huolto- tai make up pink geelin, jos teet ranskalaisia tai värillisiä kynsiä (tämä lukee geeliohjeissanikin.) Itselläni on kyllä kynnet pysyneet hyvin, vaikken ole aina tuota "pohjageeliä" laittanutkaan. Jos et tilannut mitään noista edellämainituista, voit tehdä kynnet pelkällä milleniumilla. Jos pysyvyysongelmia ilmenee, suosittelen tilaamaan jonkun noista geeleistä pohjageeliksi.

   Tarkat ohjeet geelin käyttöön löydät täältä, etene niiden mukaisesti:
   http://tinynaildesign.blogspot.fi/2012/05/geelikynnet-tipeilla.html

   Tee siis geelit ohjeen mukaan, kuin tekisit kynnet 1-vaihegeelillä. Sivuilta löytyy ohjeet oman kynnen geelaukseen ja geelikynsien tekoon tipeillä sekä muoteilla.

   Eli siis lyhyesti: ohut kerros pohjalle, rakennekerros, koristeet, pari kerrosta geeliä koristeiden peittoon (geelin määrä riippuu kuinka paljon ja paksusti koristeita on) ja sitten viimeiseksi top coat -geeli (viimeistelylakka).

   Värilliseen kerrokseen ja top coat -geeliin voit myös lisätä koristeita!

   Tahmakerrosta EI poisteta joka välissä! Tahmakerros poistetaan vain sillon kun kynsi muotoillaan, siitä lisää voit lukea ylläolevista geeliohjeista, jotka sinulle linkitin :)

   Toivottavasti näistä oli apua ja onnea ensimmäisten kynsien tekoon!

   Poista
 4. Heippa!

  Aion seurata sivuasi jatkossakin sillä sinulla on todella selkeitä ohjeita ja niistä voi ottaa oppia. Olen vasta hetken tehnyt geelikynsiä ja sinun ohjeista saa lisää innostusta. Kiitos kaikista sivuiltasi löytyvistä ohjeista!!

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Ihana kuulla, että ohjeistani on sinulle hyötyä! :) Tervetuloa vaan lukijaksi! <3

   Poista
 5. Ostin juuri ensimmäiset geelilakkani ja näistä ohjeista oli huisisti apua. Kiitti =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ohjeista oli hyötyä! <3

   Poista
 6. Moi. Olen vasta aloittelija ja haluan oppia tekemään kunnon geelikoristeita:) sinun ohjeet ovat tosi hyviä jo vihdoin sain tietoa miten saa kunnolla tehtyä esim vain kynnen päähän glitter koristeen. Sitä olen miettinyt että jos haluaa koko kynnen lakata vaikka punaiseksi niin voiko sen tehdä ihn normaalilla kynsilakalla? kestääkö se alla kun levittää päälle velä geelikerroksen?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla, että ohjeistani on ollut hyötyä! :) Kynnet voi lakata normaalisti kynsilakalla :) Itse tykkään tehdä niin, että poistan tahmakerroksen ja karhennan kynnen pinnan ennen kynsilakan levittämistä, sillä kynsilakka saattaa levitä ilkeästi tahmakerroksen päällä :( Kun olet lakannut kynnet, anna niiden kuivua normaalisti ja lisää sitten geeli normaalisti :) Kynsilakan voi laittaa joko rakennekerroksen alle tai päälle, riippuen siitä kuinka usein haluat muuttaa kynsien ilmettä. Jos vaihdat koristeita joka huollossa, niin kynsilakka kannattaa laittaa vasta rakennekerroksen jälkeen :) Ja kynsilakka kestää kyllä hyvin yhdenkin geelikerroksen tai esim. top coat geelin alla!

   Poista
  2. Kiiitos paljon avustuksesta!:)

   Poista
  3. Hei! Joko oon todella tyhmä tai sokea kun en löydä tähän netistä vastausta, mutta mietein itse tuota samaa juttua kuin edellinen anonyymi. Sain siis joululahjaksi geelikynsien aloituspakkauksen, ja haluaisin tehdä glitterkynnet ranskalaismanikyyrityyliin. Eli glitteriä sinne kynnen päähän u know :D Ilmeisesti tohon glitterigeelikynsiin on jotkut omat glitterinsäkin, mutta epäröin että voiko ton glitterilakkauksen tehdä ihan tällaisella normaalilla mavalan lakalla?

   http://4.bp.blogspot.com/-QdzdASmQ9QY/UK8eQ5KvPII/AAAAAAAAJPc/HKtJH8dXXi8/s1600/Mavala7.jpg

   Että lopputulos on kuitenkin pitkäkestoinen ja muutenkin hyvä? :D
   oon vielä aika ulapalla näistä geelikynsijutuista joten sorry tällaiset tyhmät kysymykset.. :)

   Poista
  4. ...ja tietenkin unohdin eilen mainita, että laittaisin sen glitterlakkauksen sen top coat -geelin alle siis :)

   Poista
  5. Glitterkärjen voi tehdä myös kynsilakalla :) Kannattaa ensin kokeilla, että kynsilakka on tarpeeksi peittävää makuusi, sillä nuo mavalan glitterlakat ei ole kovin peittäviä :) Sillä ei ole väliä mihin kerrokseen lakan laitat, tietysti huoltoa tehdessä on hyvä jos lakka on mahdollisimman pinnalla, ettei geelejä tarvitse viilata kokonaan pois. Voit siis laittaa lakkauksen myös top coatin alle, kunhan lakkaa ei tule paksulti, että kynsi pysyy muodossaan :)

   Poista
  6. Kiitos paljon vastauksesta! :)

   Poista
  7. Eipä mitään, mielelläni autan! :)

   Poista
 7. kiitos paljon sivustasi mäkin oon alottelija ostin eilen uunin sun muut rensseet :) mut sitä vaan mietin että mistä taisin tilattua glittereitä kynsiin halvalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! :)) Glittereitä saa halvalla esim.

   ulkomailta frauleinilta: http://www.fraulein38.com/index.php?cPath=1_6
   ^^ maksuvaihtoehtoina käy paypal sekä normi tilisiirto

   suomesta inkkipinkistä: http://www.inkkipinkki.com/glitterit-paljetit-c-31.html

   Poista
 8. Onko siis mahdollista lakata geelikynnet normaalilla kynsilakalla ja sen jälkee lisätä kerros geeliä ja kovettaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynsilakkaa voi käyttää ihan normaalisti geelikynsien välissä :)

   Poista
 9. Moikka!
  olis sellanen kysymys että miten/millä laitat noita timantteja ja helmiä sun kynsiin? mulla on itella jonkinnäkönen kynä? ( valkoinen puukynä )sitä varten ja siis en nyt sitten ymmärrä että miten homma toimii. vai pitääkö mun hommata siihen joku ihan eri juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on varmaan sellainen strassikynä. Sen avulla timantit saa helposti nostettua kynnelle (olet varmaan huomannut että esim. sormella nostaessa ne pomppii miten sattuu..) Itse käytän timanttien nosteluun geelipurkissa kastettua kynsinauhatyökalun terävää kärkeä. Timantit kiinnitän top coat -geeliin tai viimeiseen rakennekerrokseen :)

   Poista
 10. Heippa!

  Olenko käsittänyt oikein,että ranskalainen kärki tehdään pohjageelin jälkeen,mutta värikärjet rakennegeelin jälkeen?
  Voiko värikärjet tehdä myös pohjageelin jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Teit kärjen sitten millä värillä tahansa, voit laittaa sen joko pohjageelin tai rakennegeelin jälkeen. Valintasi vain riippuu siitä, mitä muita koristeluja laitat (esim. jos tulee fimoja tms. jotka haluat jäävän kokonaan geelin peittoon) ja siitä haluatko vaihtaa koristeluja seuraavassa huollossa. Jos haluat vaihtaa koristeluja huollossa, on sinulle helpompi mitä enemmän pinnalla koristelut ovat, jottei sinulle jää kovin paljoa viilattavaa.

   Poista
 11. Jos haluan tehdä glitterikärjet akryylikynsiin, niin teenkö miten? entä käykö ihan normi kynsille tarkoitettu glitterhiutaleet?

  Voiko akryylikynsiä myös lakata miten haluaa normi lakoilla?
  Miten akryylikynsiin laitetaan timantteja yms.?
  Laitetaanko mitä sitten valmiin koristellun kynnen päälle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit käyttää ihan normaaleja glittereitä. :) Voit sekoittaa ne suoraan akryylijauheet sekaan tai painella sitä erikseen siveltimellä vielä kostean massan päälle. Akryylikynsiinkin voi käyttää normaalia kynsilakkaa. Timantteja voit esim. upottaa kuivumattoman massan sekaan tai jos käytät viimeistelyyn top coattia / viimeistelygeeliä niin voit upottaa timantit siihen. Jos teet koristeet ns. pohjalle, niin sitten laitat kirkasta akryylia päälle. Jos teet koristeet ihan pinnalle, niin kannattaa laittaa esim. top coat -geeli tai viimeistelygeeli.

   Poista
 12. Itse teen ranskalaisen pään värillä kuin värillä kastamalla kynnen päätä glitter purkissa. :) Ihania selkeitä ohjeita sinulla täällä ja sieviä kynsiä olet tehny! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä nopea ja helppo tapa, tosin hiukan sotkeva. :) Kiva kun tykkäät! :3

   Poista
 13. Kiitos tästä ohjeesta! Itse tein juuri ensimmäiset geelikynteni, parannettavaa löytyy mutta ehkäse viielä tästä :D Voinko laittaa ranskalaiseen manikyyriin tarkoitettua nudelakkaa rakennekerroksen jälkeen? Ja pitääkö päälle laittaa uusi rakennegeelikerros vai päällysgeeli? Toivottavasti osaat vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! :) Kukaan ei ole seppä syntyessään, siitä se lähtee! :) Voit käyttää tavallista kynsilakkaa ja laittaa joko rakennekerroksen alle tai päälle sen. Kynsilakan päälle voit laittaa joko rakennegeeliä tai pelkän päällysgeelin. Jos tietysti laitat lakan päälle isoja koristeita, etkä tykkää siitä että ne tuntuvat geelin alta, niin silloin tietysti kannattaa laittaa kerros rakennegeeliä. Mutta voit hyvin laittaa myös pelkän päällysgeelin! :)

   Poista
  2. Oukei! Säästyy paljon ranskislakkaa kun ei joka kerta tarvitse laittaa :D kiitos!

   Poista
 14. Ihania kynsiä! <3 tee joskus video mis näytät eri tapoja tehä koristeluja:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anonyymi! <3 Hih, voin kyllä tehdä joskus! :)

   Poista
 15. Moikka. Tosi hyvät sivut Sinulla, suurkiitokset selkeistä ohjeista ja hyvistä kuvista.
  Minä olen aloittanut opettelemaan geelikynsien tekoa vasta hiljattain, ystäväni avustuksella. Käytän nded:n geelejä (1-vaihe) ja tarvikkeita. Tykkään eniten glitter-kärkisistä suht yksinkertaisista perustyylikkäistä kynsistä. Käyttämäni 1-vaihegeeli on väritöntä ja nyt etsinnässä onkin aavistuksen pinkki/roosa geeli, joka saisi glitterittömän osan näyttämään enemmän luonnollisen pinkiltä. Onkohan tällaista olemassa 1-vaihegeelinä valmiiksi vai pitääkö laittaa värigeeli? Olen nded:ltä muutaman värigeelin tilannut, mutta ovat aivan liian pinkkejä, eivät sellaisia läpikuultavia, mitä kaipaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kiva kuulla että tykkäät! :) Äkkiseltään en löytänyt roosaa 1-vaihegeeliä, mutta nded:in sivuilta löytyi kyllä tavallinen roosa rakennegeeli. Värigeelit harvoin tarjoavat sellaista lopputulosta, mitä luultavasti haet. :) Tässä on vielä linkki siihen nded:in roosaan rakennegeeliin: http://www.nded.fi/uv-geelit-ja-vaerigeelit/uv-rakennegeelit/nded-rakenne-geeli.html#tcnd_715008 tuota samaa tavaraa voit myös tilata esim. MiMaxilta, jos haluat vain yhden purkin testiin: http://www.mimax.fi/rakennegeeli-rose-5ml-p-2662.html

   Onnea ja iloa kynsihetkien parissa! :)

   Poista
 16. Moikka! Sori että tää kysymys tulee näin myöhään ja toivoisin että vastaisit. Jos haluaa ostaa glittereitä geelikynsiin, voiko niitä ostaa vaikka tiimarista, tigerista ym. vai pitääkö ne olla tietynlaisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä täällä saa kysellä koska vaan! :) Periaatteessa myös esim. Tiimarin glitterit käyvät geelikynsiin, mutta olen kuullut, että jotkut niistä saattavat päästää väriään. Glittereitä saa todella edullisesti (n. euron purkki) tilattua Sanna Taralta, MiMaxilta jne.. Ja myös esim. ulkomailta saa isomman setin todella edullisesti vaikkapa täältä: http://www.fraulein38.com/index.php?cPath=1_6&osCsid=2c6f4cc94e63f8d86b4d5aaaf61c7152

   Toivottavasti tästä oli sinulle apua! :)

   Poista
 17. Pakko sanoo et oot MAHTAVA! :D mä oon ettiny ja ettiny ohjeita näihin. Etin kauheen kauan sitä pelkästää että saako normaali kynsilakkaa laittaa edes geelikynsiin :D Kiitos paljon ohjeista! :)) hyvät ja selkeät ovat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, kiitos paljon! :') ♥ Kiva kun löysit tänne ja hyvä kun ohjeista on hyötyä! :)

   Poista
  2. Oot kyllä hyvän blogin saanu aikaseks :) osaatko neuvoo kun ite siis on vasta alottelia ja hankin paketin geelikynsien tekoon vasta, että mitä voisin tehdä ekana kun mulle tuli valkoset kynsitipit ja mun oma kynsi on aika lyhyt ni mietin et eiks se raja näytä tyhmältä ku joudun liimaamaan niin alas sen? :s miten saisin sen peitettyä nätisti? :) onko vinkkejä? :)

   Poista
  3. Kiitos paljon! :) Noissa valkoisissa tipeissä on monesti se ongelma, että ne tulevat liian alas. Varsinkin jos kynsipeti ei ole todella pitkä. Tästä syystä juuri nuo valkoiset tipit eivät sovi monien kynsille. En tiedä onko sinulla camogeeliä (peittogeeli) jolla voisi rajaa ehkä saada häivytettyä. Tosin se voi olla tosi hankala homma. Jos nyt välttämättä haluat niitä tippejä käyttää, niin laita siihen rajalle vaikka jotain koristeita, jotka peittävät sitä rajaa hiukan, niin se ei näytä niin häiritsevältä. Itselläni oli näissä kynsissä (http://2.bp.blogspot.com/-H5zA3Tx8jd4/UDkL_UX6WuI/AAAAAAAADWI/MTFR2TpgBSc/s1600/25.8.2012+042.JPG) käytössä nuo ranskistipit, vaikkeivat ne kynsiin sopineet ja glitterillä tuon rajan sai hiukan paremmaksi. :)

   Poista
  4. Kiitos vinkeistä :) tilasin ihan kirkkaitakin kynsitippejä mut ne ei ole vielä tulleet enkä malttanut niiden tuloon joten laitoin valkosilla tipeillä ja käytin valkoista geeliä niin nythän ei ole rajaa ollenkaan :D valkoset kynnet kirkkailla timanttikoristeilla :)

   Poista
  5. Oli kyllä ensimmäisiksi kynsiksi hieman hankalat rajojen takia mutta kyl lopputulos käy näin ensimmäisiksi kynsiksi :)

   Poista
  6. Noniin, no sehän oli hyvä ratkaisu! :) Ja hyvä että koit jo onnistumisen iloa ensimmäisellä kerralla ja siitä on suunta vain ylöspäin! :)

   Poista
 18. Tykkäsin tästä sivusta aivan mielettömästi. Koska olet ensimmäinen joka kertoo oikeasti ja selkeästi missä vaiheessa kynnet tulee koristella. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kun tästä oli apua! :) Ja jos jotain epäselvyyksiä tulee, niin huikkaahan kommentilla! :3

   Poista
 19. Moikka. Ihan sellainen peruskymysys. Kun laitetaan glitteriä kynsiin, niin millä geelillä se tehdään? Oon kans justiinsa aloitellut harjoittelemaan ni hiukan hakusessa.
  Kiitos etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin ajatuksen kanssa ja löysin itse vastauksen :D Ihanaa kun olet viitsinyt näin perusteellisesti tehdä nämä ohjeet ja tämän blogin, kiitti. Aion notkua tällä palstalla useamminkin :)

   Poista
  2. Hihi, joskus kun sitä on oikein innoissaan, niin ei aina sisäistä lukemaansa! ;D ♥ Mutta hyvä kun löysit vastauksen ja tervetuloa mukaan! ♥

   Poista
 20. Ihana blogi sinulla! Luen vielä lisää, mutta heti kysymys. Mistä johtuu että kynnen reunat alkaa ilmaantumaan noin viikossa vaikka ensin näyttää hyvälle? Käytän nNedin geelejä (alus, rakenne, viimeistely) tippien kanssa. Mihin asiaan pitää kiinnittää huomiota että tuon voisi välttää? Sitten 2viikon päästä saankin nappastua koko paketin pois, tipit ja geelit ihan ilman tuskaa =( Välttyy tietysti huollolta mutta..... En ymmärrä mikä mättää. Onko jotain ideaa heittää mikä voisi olla syynä? Kiitos jo etukäteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun tykkäät blogista. :) Yleisimmät syyt kynsien ilmaantumiselle reunoilta on joko se, että kynttä ei ole alustettu tarpeeksi hyvin tai se, että olet levittänyt geelin liian lähelle kynsinauhoja tai jopa kynsinauhoille. Yritä jättää alkuun hyvä 1mm rakonen kynsinauhojen / kynsien reunojen ja geelin välille ja tee pohjatyöt oikein huolellisesti.

   Itselläni oli tuota samaa ongelmaa alkuun, että kynnet lähti irti. Kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota pohjatöihin ja kunnolliseen kynnen muotoon, sillä on huikea merkitys kynsien pysymisessä. Ns. "lättäkynnet" eivät siis tule pysymään kovin kauaa, joten nyt vain kovaa reeniä! Kannattaa katsella vaikka paljon (KUNNOLLISIA) videoita netistä, niin opit kuinka kunnollinen kynnen muoto saadaan aikaiseksi. Tuolta geelikynsiohjeista (http://tinynaildesign.blogspot.fi/2012/05/geelikynnet-tipeilla.html) löytyy ihan hyviä videoita aloittelijoille. Onnea kynsien parissa! ♥

   Poista
 21. Ps. Kirj. Virhe glittervaihtiehdossa 1 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huomautuksesta! Korjailin nyt virheen oikeaksi. :)

   Poista
 22. Hei Anniina, sun blogi on ihan paras!
  Tää on ollu hirmu suuri apu itselle, kun aloittelen vasta geelikynsien tekemistä. Kiitos!

  Sitä halusin kysyä, et glitteri vaihtoehdoissa 1 ja 2, miten se kärki pysyy tasaisena verrattuna muuhun kynteen, kun siihen tulee geeliä kuitenkin enemmän? Vai enkö ymmärtänyt taas jotain kohtaa, sekin on niin mahdollista :D

  Toinen kysymys olisi kun oon nyt itse toteuttanut vaihtoehtoa 3, miten saan seuraavan geelikerroksen niin, ettei glitteri leviä kärjestä? (en tosin ole ennen poistanut ylimääräisiä, se varmaan auttaisi ainakin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Haidi! Kiva kuulla että tykkäät blogista ja että ohjeista on ollut sinulle apua! ♥

   Jos tuntuu että glitterkärki jää kovin paksuksi, niin sen päälle voi laittaa rakennegeelikerroksen, jolloin kynsi tasaantuu. Lisäksi uunissa kovetetun glitterkärjen voi pyyhkäistä cleanserilla ja viilata ohuemmaksi. Tämän voi tietysti tehdä myös loppuviilauksen aikana. Jos tuntuu että glitterkerroksia joutuu laittamaan todella monta, suosittelen harkitsemaan pigmenttisempiä glittereitä, jolloin paksua kerrosta ei tarvita. :)

   Sitten tuo vaihtoehto 3. Tuosta ohjeesta onkin näköjään jäänyt puuttumaan kokonaan se, että kun olet laittanut glitteriä "märän" geelin päälle, niin sen jälkeen geeli kannattaa kovettaa, jolloin glitterit eivät lähde leviämään. Myös ylimääräiset glitterit kannattaa poistaa!

   Toivottavasti tästä on sinulle apua! :)

   Poista
 23. Moikka! Täällä yks koulutuksen käynyt kynsiharjottelija, silti oli vielä muutama epäselvyys joihin täältä löysin vastauksen. Kiitos hyvistä ohjeista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiva kun löysit tiesi tänne! :) Hienoa kuulla että olet käynyt koulutuksen ja janoat silti tietoa lisää. Kynsien saralla on aina uutta opittavaa, eikä aina kaikkea edes muista koulutuksessa kysyä! :)

   Poista
 24. Heippa!
  Mahtavia vinkkehä näin aloittelijalle :)
  Kysyisin yhtä asiaa. Kun haluaa tehdä geeliglitter sekoituksella ranskalaisen kärjen niin tuleeko ns. kynnen alkuosa päällystää normaali geelillä ja jatkaa siitä glitter sekoituksella?
  Vähän niinkuin akryyleillä tehdessä laitetaan normaali akryyli alkuun ja jatketaan sitä värillisellä
  Vai voinko tehdä koristelut siten että geeliglitter sekoituksella teen kynnen kärjen, kovetan uunissa ja sen jälkeen laitan päällysgeeliä siten että glitterin ja normigeelin raja on tasainen.
  Miten tämä olisi helpointa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Ella! Kiva että ohjeista on apua. :) Jos teet oman glitter-geeli -sekoituksen, niin voit tehdä sillä kärjen suoraan kovetetun alusgeelin tai rakennegeelin päälle. Ei siis tarvitse laittaa erillistä geelikerrosta alle glitterin takia. Ja juu voit tehdä juuri noin kuin itse sanoit. Muistat vaan ettet tee glitterkärjestä liian paksua, koska sitä on vaikea tasoittaa pelkällä päälysgeelillä, joka tulee kynnelle vain aika ohuelti. Jos siis glittersekoituksesti ei ole kovin peittävä ja joudut sen laittamaan melko paksulti, niin lisää sen päälle viellä kerros rakennegeeliä ja sitten päälysgeeli. :)

   Poista
 25. Hei
  Olen jo kauan halunnut opetella tekemään itselleni geelauksen omiin kynsiin ja täältä sain paljon vinkkejä alkuun. Kiitos siitä sinulle! :)
  Mietin vain, että mistä alottaisin..?
  Mistä voin tilata tarvittavat välineet, mikäli haluan opetella tekemään itselleni ranskalaisen manikyyrin geelillä?
  Tai no alkuun varmaan ihan helpompia yksivärisiä kynsiä, jos edes ne oppisin tekemään :D
  Kannattaako geelilakkojen teon ylipäätänsä opetella itse vai onko parempi mennä johonkin koulutukseen?
  Mitä välineitä tarvitsen, jotta voisin tehdä ihan vain omien kynsien yksivärisen geelauksen?
  Kannattaako tarvikkeet tilata samasta paikasta vai ostaa sieltä täältä?
  Sori, tuli piiiitkä litania kysymyksiä, mutta olisin erittäin kiitollinen, mikäli jaksaisit avuntonta neuvoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiva että blogista on ollut sulle hyötyä! :)

   Jos olet näppärä käsistäsi, kärsivällinen ja jaksat noudattaa hygieniaan ja turvallisuuteen liittyviä asioita kynsiä tehtäessä, en näe mitään syytä mikset voisi tehdä kynsiä itsellesi. Jos taas olet epävarma taidoistasi, niin voin lämpimästi suositella koulutusta. :)

   Ymmärsinkö nyt siis oikein, että haluat tehdä vain geelilakkauksen vai oman kynnen geelauksen? Geelilakkaus on siis käytännössä yhtä ohut kuin kynsilakka ja oman kynnen geelauksessa kynnelle rakennetaan muoto.

   Tästä postauksesta löydät mitä kaikkea tarvitset: http://tinynaildesign.blogspot.fi/2012/05/geelikynnet-tipeilla.html

   Ja jos siis haluat tehdä ainoastaan geelilakkauksen, silloin voit korvata geelit geelilakoilla.

   Tarvikkeiden tilaus taas on ihan sinusta itsestäsi kiinni ja riippuu paljolti siitä mistä kaupasta päädyt tuotteet ostamaan / tilaamaan. Jotkin kaupat kun eivät tarjoa edes kaikkia tarvittavia tuotteita. Voin suositella lämpimästi esimerkiksi Cesars Shoppia (http://www.cesarsshop.fi/), Mereneidiä (https://shop.mereneid.ee/fi) tai Mosaicia (http://mosaic-ns.fi/collections). Nämä ovat luotettavia verkkokauppoja, joissa on myynnissä laadukkaita tuotteita. :)

   Toivottavasti pääset näillä alkuun! Ja jos jotain kysyttävää vielä tulee, niin kysy ihmeessä! :)

   Poista
 26. Heippa! Pidän tosi paljon sun ohjeista😊Käytän niitä aina kun teen uudet geelikynnet! Semmosta pitäisi vielä kysyä, että kun laitat ohuen kerroksen geeliä kun laittaa vaikka metallista niittiä kynnelle, niin miten sitten seuraava kerros? Kun olen siis laittanut niitin, ja kovettanut kynnen uunissa, niin miten viilaan kynnen niin ettei niitti mene pilalle viilatessa? Pitääkö siinä olla vaan super varovainen vai tarttuuko seuraava geelikerros jos jätänkin tahma kerroksen uunin jälkeen ja laitan suoraan siihen seuraavan rakennegeelikerroksen? Tämä asia on mietityttänyt minua hirmuisesti, enkä haluaisi pilata kynsiä. Kiitos älyttömästi jos vastaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! ♥ Isot pahoittelut, että vastauksessani on kestänyt! Kiva kuulla, että tykkäät ohjeistani, ja että niistä on ollut sulle apua. :) Mä neuvoisin sua ehkä laittamaan ne niitit vasta ihan kynsien päälle niin, että upotat ne top coatiin / päällysgeeliin ja laitat tarvittaessa kerroksen toppia vielä niiden niittien päälle. Mutta jos ihan välttämättä haluat ne upottaa syvälle kynsiin, niin laita kaikki koristelut rakenteen alle tai tosiaan toinen rakennegeelikerros niittien päälle, jotteivät mene viilatessa pilalle! ♥ En voi takuuvarmasti luvata, vaikuttaako tuo pysyvyyteen mitenkään, kun en ole itse niittejä koskaan upottanut kynsiin, mutta kokeilemallahan tuo selviää. Kannattaa kuitenkin pitää niiden niittien määrä "aisoissa" eli laita nyt ekalla kerralla vain esimerkiksi 1-2 niittiä yhteen kynteen ja katso miten käy. :)

   Poista
 27. Heippa! Olen innostunut tytärpuoleni kanssa kynsien laittamisesta. Sivuillasi on paljon hyviä vinkkejä näin aloittelijoille :) Kysyisin vielä noista kynsistä, joissa on kärjissä mustaa kynsilakkaa ja timantteja. Oletko käyttänyt 3-vaihegeelejä ko. kynsissä eli pohjageelin jälkeen laittanut rakennegeelin ja sen kuivuttua laittanut kynnen kärkeen mustaa kynsilakkaa? Pitääkö kynsilakan olla UV-lakkaa vai käykö tavallinen? Kun musta kynsilakka on kuivunut, niin ilmeisesti sitten laitetaan taas rakennegeeli, johon upotetaan timantit? Ja lopuksi viimeistelygeeli tai top coat? Kiitos paljon jo etukäteen, jos viitsit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kuulla, että olette innostuneet kynsistä. :)

   Olen noissa kynsissä käyttänyt 3-vaihegeelejä ja tehnyt juuri niin kuin sanoitkin, eli ensin pohjageeli, sitten rakenne, kynsilakka -> kunnon kuivatus (kynsilakan täytyy olla täysin kuivaa) tai sitten voit käyttää joko värigeeliä tai geelilakkaa, jotka luonnollisesti kuivuvat heti uunissa käytyään. Eli siis myös tavallinen kynsilakka käy, mutta kuivumisen kanssa voi joutua odottelemaan tosi kauan. Timantit voi upottaa joko rakennegeeliin ja laittaa päälle viimeistelygeelin tai timantit voi upottaa suoraan viimeistelygeeliin ja jättää niin. Tämä on siis vähän tottumiskysymys, eli tykkääkö siitä, että timantit ovat täysin "ulkonevat" vai haluaako niitä hiukan "peittoon". Lisäksi joillain timantit eivät pysy, ellei päälle laita viimeistelygeeliä. Kokeilemalla siis selviää, kumpi on teille parempi vaihtoehto! :)

   Poista
 28. Moikka!
  Teen kynsiä 1-vaihe geelillä ja haluaisin käyttää normaalia kynsilakkaa koristeluissa. Haluaisin laittaa lakan geelin alle. Yleensä kun teen kynnet laitan 3 kerrosta geeliä, eli olisiki se hyvä jos laittaisin kaksi kerrosta geeliä, sitten kynsilakan ja sen jälkeen vielä kerroksen geeliä? Ja kun olen laittanut lakan ja antanut sen kuivua niin pitääkö minun karhentaa myös lakan pinta ja käyttää cleanseria ennen kuin laitan viimeisen kerroksen geeliä vai tarttuuko geeli sileeseen kynsilakkapintaan? :) Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Voit hyvin lisätä kynsilakan rakenteen päälle, eli juuri kuten sanoitkin. :) Kynsilakkaa ei kannata lähteä karhentamaan, sillä silloin lakkaus menee pilalle. Suosittelenkin, ettet lakkaisi välttämättä koko kynttä lakalla, vaan tekisit mielummin esim. ranskalaisen manikyyrin lakalla, jolloin geelille jää enemmän tarttumapintaa. Tosin tiedän, että monet ovat onnistuneesti lakanneet koko kynnenkin, mutta tällöin saattaa mahdollisesti tulla pysyvyysongelmia, eli geeli lähtee irti lakan päältä, juurikin tuon sileän pinnan vuoksi. :)

   Poista