Sivut

torstai 7. kesäkuuta 2012

Geelikynsien poisto-ohje ja oman kynnen huolto

HUOM!

Katso myös nämä:
- Ohjeet geelikynsien tekoon


Poistamiseen tarvitset:


Tavallisiin geeleihin tarvitset:
- tavallisen karhean viilan (karheusasteeltaan 100/120)
- hieman sileämmän viilan (karheusasteeltaan 180)
- erittäin hienon viilaan (karheusasteeltaan 240)
- blokkiviilan

Soak off -geeleihin tarvitset lisäksi:
- asetoonia (saa apteekista)
- pumpulia tai vanulappuja
- foliota
- blokkiviilan

Oman kynnen huoltoon:
- luonnonkynsien hoitoon kiillotusviilan ja esim. kynnenkovettajan


SOAK OFF -GEELIT

1. Viilaa ensin karhealla viilalla tai sähköviilalla geeli rikki

2. Kastele pumpuli tai vanulaput asetooniin. Tämän jälkeen aseta pumpuli foliopalan päälle ja kääri folio kynnen päälle niin, että pumpuli on kynnen päällä.

3. Anna vaikuttaa ensin 5-10 min, tarkista tulos. Jos geeli ei ole vielä pehmennyt, anna vaikuttaa kauemmin. Vaikutusaika riippuu geelimerkistä.

4. Kun geeli on irronnut mahdollisimman paljon, kaavi jäljellä olevat geelit esim. ruusupuutikulla ja viilaa loput geelit bufferilla. Varo viilaamasta paljoa omia kynsiä!


NORMAALIT GEELIT

Tavalliset 1-vaihegeelit ja 3-vaihegeelit saat poistettua vain viilaamalla. Viilaa ensin geeliä karhealla viilalla (karheusasteeltaan 100/120), ja päästessäsi lähelle luonnonkynttä vaihda viila hieman sileämpään (karheusasteeltaan 180). Loput geelit voit viilata blokkiviilalla tai erittäin hienolla viilalla (karheusasteeltaan 240).


RAKENNEKYNSIÄ EI SAA KOSKAAN REPIÄ

Joskus geelien poiston jälkeen kynnet saattavat olla huonossa kunnossa. Varsinkin jos geelikynsi on irronnut tai revitty. Muistathan että geelikynsiä ei koskaan saisi repiä pois vaan ne täytyy aina poistaa hellävaroen esim. ylläolevien ohjeiden mukaan! Geelien repiminen repii myös omaa kynttä, joten kynsistä voi tulla kipeät ja kamalan näköiset.

Mun täytyy itse tunnustaa, että en joskus jaksanut alkaa poistamaan mun geelejä, ja se kyllä näkyy kynsistä! Tässä on kuva geelien repimisen jälkeen. Toivottavasti tämä saa teidät unohtamaan geelikynsen repimisen! :D
Jos kuitenkin geelikynsi irtoaa tai kynnet näyttävät huonoilta geelien poiston jälkeen, niin suosittelen käyttämään tälläistä kynsien kiillotusviilaa ja laittamaan sen jälkeen esim. kynnenkovettajaa, tai jos ei sellaista löydy niin vaikkapa edes aluslakkaa.

Tässä on kuva, kun olen käyttänyt kiillotusviilaa sekä aluslakkaa. Eipä ole vieläkään mitkään prinsessakynnet, mutta paremmat kuin yllä olevassa kuvassa! :D8 kommenttia:

 1. Aijjai, kun näyttää kärsineiltä nuo kynnet tuossa ylhäällä. Alempana onneksi jo paremman näköiset. Olen viime aikoina vähän miettinyt, että olisi kiva opetella tekemään geelikynsiä, mutta koska kärsivällisyyteni ei meinaa riittää edes glitterlakan poistoon, niin ehkä pitäis vähän vielä lykätä niitä suunnitelmia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kyllä geelikynsien repiminen on viimenen asia mitä kannattaa kynsilleen tehä! :D Rohkeesti vaan alat tekeen geelejä! Kyllä se kärsivällisyys ajan mittaan kasvaa! :)

   Poista
 2. Kiitos hurjasti tästä! Itse laitoin maanantaina ensimmäiset geelikynteni ja sain jo heti tiistaina peukalonkynnen irti kun löin sen suoraan auton oveen. :D Nyt siis pitäisi poistaa tuo kynsi jotta saan laitettua uuden niin tästä oli apua siihen, miten saan järkevästi ja hyvin geelikynnen rippeet irti! Itse kun olisin sen kuitenkin repinyt. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttinen mä huomasin sun kommentin vasta nyt :OO Kiva että ohjeista oli apua :DDD

   Poista
 3. Auttakaa otin eilen geelikynnet eikä ole koskaa ollut pitkiä kynsiä joten haluan nämä pois myös se et onko se haitallista jos kynnet ovat kireät ja kipeät

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Voit itse viilata kynsiä ensin lyhyemmiksi ja käy sitten poistattamassa kynnet liikkeessä tai käy pyytämässä, jos he voisivat lyhentää kynsiäsi. Kynsien ei kyllä kuuluisi olla kipeät laitosta, joten olet ollut mitä ilmeisemmin huonolla tekijällä, joka on viilannut omaa kynttäsi liikaa tai liian karhealla viilalla. Vaarallista tuo tuskin kuitenkaan on ja kipu hellittää kyllä viimeistään parissa päivässä. Suosittelisin siis, että kannattaa käydä poistattamassa / viilaamassa kynnet jollain toisella tekijällä, joka on kokeneempi.

   Poista
 4. Hei, voiko tuota soak-off geeliä laittaa ihan tavallisen pohja- ja viimeistelygeelin väliin? Eli silloin se viilattaisiin pois muiden geelien mukana. Tai vaihtoehtoisesti, voiko pohjageelin ja viimeistelygeelin väliin laittaa värillistä kynsilakkaa? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Itse en menisi sekoittamaan erilaisia geelejä keskenään, koska silloin kynnet eivät välttämättä tule kestämään.

   Tarkoitatko kysymykselläsi siis sitä, että jättäisit rakennegeelin kokonaan pois ja tekisit "geelilakkauksen"? Voithan toki kokeilla sitä, mutta tässäkin sanoisin, että lopputulos ei välttämättä tule kestämään. Geelikynsien välissä kyllä voi käyttää normaalia kynsilakkaa, tosin jotkin päälysgeelit saattavat lohkeilla kynsilakan takia. Itselläni ei kuitenkaan koskaan ole näin käynyt, joten kannattaa kokeilla! :)

   Poista