Sivut

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Perus jalkojen hoitoa

Mulla meinaa jäädä usein tuo jalkojen hoitaminen väliin, koska jalat voi piilottaa sukkiin :D Mutta ai että kun sen jaksaa tehdä! Jaloista tulee niin ihanan pehmeät ja nätit :) Mulla kantapäät kovettuu tosi helposti, joten mulle ainakin viikottainen hoito on hyväksi :) Kerron teille nyt mun perus hoitorutiineista.

Tarvitset:
- ämpärin tai vadin johon jalat mahtuu
- lämmintä vettä
- suolaa ja halutessasi öljyä 
(voit käyttää myös valmista kylpysuolaa)
- rennon paikan, jossa istua tai löhötä
(itse löhösin sohvalla ja laitoin selän taakse
kasan tyynyjä, voit laitaa myös esim.
musiikin soimaan)
- raspin tai hohkakiven
- yhden ison pyyhkeen tai pari pienempää
- kynsinauhatyökalun
- jalkarasvaa
- villasukat tai tavalliset sukat
- tarvittaessa varpaiden erottelijan
- kynsilakan


1. Laita ämpärin pohjalle 2rkl suolaa ja halutessasi vähän öljyä. Lisää sitten ämpäriin lämmintä vettä niin paljon, että jalkasi peittyvät. Muista laittaa tarvittavat tavarat viereesi, ennen kuin aloitat. Pyyhe kannattaa levittää lattialle ämpärin viereen, jotta saat nostettua märät jalat siihen suoraan ämpäristä. Liottele jalkoja vedessä 10-20 minuuttia. Tämän jälkeen poista kovettumat jaloista hohkakivellä tai raspilla. Ole varovainen, että et raspaa liikaa, sillä jalat tulevat siitä kipeäksi. Älä käytä raspia useammin kuin kerran viikossa tai kahdessa.2. Nosta jalat ämpäristä pyyhkeelle ja kuivaa toisella pyyhkeellä jalat huolellisesti. Keskity erityisesti varpaanväleihin, jotta ne eivät jää märäksi.


3. Työnnä kynsinauhatyökalulla kynsinauhat taakse ja poista ylimääräiset kynsinauhat kynsinauhatyökalun terävällä päällä.


4. Lyhennä ja muotoile kynnet. Itse käytän manikyyrisetin sähköviilaa.


5. Lopuksi rasvaa jalat ja laita sukat. Itse tykkään antaa rasvan vaikuttaa yön yli :)


6. Jos lakkaat varpaat heti rasvauksen jälkeen, pyyhi rasva kynsiltä pois cleanserilla. Laita varpaisiin tarvittaessa varpaiden erottelijat.


7. Lakkaa varpaankynnet ja jalkasi ovat valmiit! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti