Sivut

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Splatter + tutorial

Kokeilin ensimmäistä kertaa splatter-tekniikkaa kynsille ja kyllä se jotenkin onnistu :D Hankalaa se oli kun mikä! Kyllähän noista paremmat olis voinu tulla, mutta tyydytään tulokseen, kun ensimmäinen kokeilu oli :)

Mikä ihmeen splatter?
Splatter = roiskia. Lyhyesti ja ytimekkäästi; pillillä puhallellaan kynsilakkaa ja kynnelle muodostuu roiskekuvioita.

Mitä tarvitsen?
- aluslakan ja värilakan
- muutaman muun värilakan
- pillejä
- alustan
- ihoteippiä (ei pakollinen)
- päälyslakka (ei pakollinen)

Itse käytin lakkoina IsaDoran pikakuivuvia lakkoja:
- 725 Cherise
- 723 Chateau grey
- 722 Metal mauve

Pikakuivuvat lakat ovat hyviä splatter-kynsiin, sillä lakkaa saattaa tulla paljon kynsille.

Miten?

1.Kynsille levitetään ensin aluslakka ja värilakka, anna molempien kuivua normaalisti. Suojaa sitten kynnen vieressä oleva iho ihoteipillä, sillä splatter-tekniikka on melko sotkevaa touhua.


2. Kun värilakka on täysin kuivunut dippaa pillin kärki lakkapulloon. Kannattaa ensin kokeilla hyvin pienellä lakkamäärällä ja lisätä lakkaa pillinkärkeen jos on tarvis. Jos laitat liikaa lakkaa, siitä muodostuu vain yksi iso klöntti kynnelle. Voit levittää lakkaa myös jollekkin alustalle, esim. pilttipurkin korkin päälle ja dipata pillin siihen.

3. Laita pöydän suojaksi tai syliisi esim. iso lautasliina tai talouspaperia, jonka päällä voit puhallella lakkaa. Aseta sitten pilli kynnen yläpuolelle ja puhalla voimakkaasti. Saat erilaisia kuvioita vaihdellessasi pillin etäisyyttä sekä kulmaa suhteessa kynteen. Itse huomasin näitä kynsiä tehdessäni, että jos puhaltaa liian hiljaa, kynnelle ei muodostu tarpeeksi selkeitä kuvioita.4. Kun olet puhaltanut lakkaa kerran jokaiseen kynteen, vaihda kynsilakka toiseen. Toista eri lakoilla niin monta kertaa, että saat haluamasi lopputuloksen. Suosittelen, että annat lakkojen kuivua, ennen kuin lisäät lakkaa.
5. Kun olet saanut haluamasi lopputuloksen aikaiseksi, poista teipit, siisti kynsinauhat ja lisää halutessasi päälyslakka!


Ja tälläiset minun ensimmäisistä splattereista tuli! :)


6 kommenttia:

 1. Olen joskus koittanut tekniikkaa enkä saanut toimimaan, tästä oli apua. Haluaisi heti päästä koilemaan! Ihanat kynnet ihanilla väreillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! :3 Ja hyvä että tästä oli apua! :)

   Poista
 2. Ihan sika mageet :D munki on pakko koittaa tätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei muuta kun kokeileen! :D Toi oli kyllä tosi kivaa vaihtelua normaaliin lakkailuun! :))

   Poista
 3. Näin jossain kuvan tommosista kynsistä mut en sit tienny et miten ne tehään että kiitti tosi paljon näistä ohjeista.

  VastaaPoista