Sivut

keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Geelilakkaus tutoriaali

Mikä on geelilakkaus?

Geelilakkaus on kuin tavallinen kynsien lakkaus, mutta se kestää kynsissä 2-5 viikkoa. Lisäksi geelilakan levittämiseen voit käyttää niin paljon aikaa, kuin haluat, sillä geelilakka kuivuu vasta kun kuivatat lakan uv-uunissa. Geelilakkaus mahdollistaa täydellisen lakkauksen ilman ryppyjä ja kolhuja, sillä se kuivuu välittömästi kovettamisen jälkeen. Geelilakkaukset eivät vahvista kynsiä niinkuin kynnen geelaukset tai geelikynnet, mutta niiden poisto kestää vain muutaman minuutin ilman viilaamista!


Tässä on tekemiäni geelilakkauksia. Lakkaukset voivat olla yksinkertaisia tai koristeltuja :)Geelilakkauksen teko

1. Pese kädet ja kuivaa ne huolellisesti. Tämän jälkeen desinfioi kädet. Jos kynsissäsi on kynsilakkaa, poista ne tässä vaiheessa. 

Jos teet kynsiä jollekkin muulle, kuin itsellesi, niin desinfioi omat sekä asiakkaan kädet. Hygienia on äärettömän tärkeää kynsiä tehdessä! Muistathan ehdottomasti lukea ohjeiden lopussa olevat hygienianeuvot!

...

2. Levitä tarvittaessa kynsinauhojenpoistoaine kynsinauhoille ja anna vaikuttaa hetki. Työnnä tämän jälkeen kynsinauhoja taaksepäin kynsinauhatyökalua apuna käyttäen. Älä paina liian lujaa, sillä voit aiheuttaa vahinkoa kynnelle. Yritä pitää kynsinauhatyökalu vaakatasossa, sillä pystyasennossa kynsinauhatyökalu saattaa painaa liian kovaa. 

Voit myös varovasti rapsutella kynsinauhoja irti kynsinauhatyökalun terävällä päällä. Yritä saada kaikki ylimääräiset kynsinauhat pois, sillä jos niitä jää kynnen päälle, alkaa geelilakkaus ilmaantua niistä kohdista.

...

3. Muotoile oma kynsi halutun malliseksi ja karhenna kynnen pinta viilalla. Viilaa todella varovasti! Tarkoituksena on poistaa kynneltä vain oman kynnen kiilto, ei viilata kynttä ohuemmaksi tai karheaksi! 

Ole huolellinen, että viilaat myös reunoilta. Käytä kynnen viilaamiseen todella hienoa viilaa, karheusasteeltaan se saa olla 240. Voit käyttää viilaamiseen myös palkkiviilaa eli bufferia.

...

4. Puhdista kynnet käyttämällä cleanseria ja nukkaamatonta putsauslappua.

...

5. Levitä kynnelle nail prep ja sen jälkeen primer. Anna primerin kuivua 2-3 minuuttia, sillä jos lisäät geelilakan märän primerin päälle, ei lakkaus tule pysymään kynnellä.

Nail prep ja primer eivät ole välttämättömiä lakkauksien teossa, mutta ne voivat vaikuttaa lakkauksen pysyvyyteen. Asiasta voit lukea enemmän ohjeen lopusta.

...

6. Kun primer on kuivunut, levitä koko kynnelle ohuelti base coat -geelilakka. Levitä pohjalakka samalla tavalla kuin kynsilakka.

Pohjalakka parantaa geelilakkauksen kestävyyttä ja suojaa kynttä värjäytymiltä.

  Älä laita lakkaa liikaa, jotta se ei valu kynsinauhoille. Jos geelilakkaa valuu kynsinauhoille, poista se esim. cleanseriin kastetulla vanupuikolla tai putsauslapulla. Muista varoa, ettet pyyhi kynsiä!

Koveta uv-uunissa 2-3 minuuttia. Kynnet kannattaa kovettaa osissa niin, että kovetat peukalot erikseen. Tämä siksi, että peukalonkynnet saavat kunnolla valoa joka suunnasta, muuten geelilakka ei välttämättä kovetu täydellisesti. Lakka saattaa myös valua, jos peukaloita ei koveta erikseen.

Uunittamisen jälkeen kynsi on tahmea, mutta älä pyyhi tahmakerrosta pois. Tahmakerros kiinnittää värilakan kynteen.

...

7. Levitä kynsille haluttu värigeelilakka samalla tavalla kuin pohjalakka. Huomioithan, että jos laitat lakkaa liian paksulti, se ei kuivu kunnolla ja voi alkaa kupruilemaan. Levitä siis aina kaikki kerrokset ohuelti, niin kuin laittaisit kynsilakkaa.

Koveta uunissa 2-3 minuuttia. Älä pyyhi tahmakkerosta vieläkään pois.

...

8. Toista edellinen vaihe tarvittaessa. Koveta kaikki lisäämäsi kerrokset erikseen.

...

9. Levitä kynnelle top coat -geelilakka samalla tavalla kuin aiemmin. Koveta uunissa 2-3 minuuttia, jotkut päälyslakat tarvitsevat kuivuakseen 2 X 2 minuuttia.

Päälyslakka auttaa lakkauksen pysyvyyteen ja tuo kynsiin kiiltoa.

...

10. Pyyhi viimeiseksi tahmakerros cleanserilla. Käytä jokaiseen kynteen omaa putsauslappua, ettet siirrä tahmakerrosta seuraavaan kynteen, jolloin kynsien pinnasta tulee sameat.

Valmis!


HUOM! Ohjeessa mainitut kovetusajat saattavat hieman vaihdella geelilakkamerkkien mukaan. Varmista aina käyttämäsi merkin tuotekohtaiset kovettamisajat.


Tärkeää tietoa hygieniasta kynsien teossa!

Hygienia on yksi tärkeimpiä asioita kynsien teossa. Jos et jaksa noudattaa hyvää hygieniaa, ei sinun kannata myöskään ruveta kynsiä tekemään.

Aivan ensimmäiseksi täytyy muistaa aina desinfioida omat sekä asiakkaan kädet. Omissa sekä muiden käsissä piilee paljon bakteereja, jotka voit siirtää geelilakkauksien alle.

Toinen tärkeä asia on työvälineiden hygienisyys. Kaikki työvälineet, kuten uuni, kynsinauhatyökalu, sivellin ym. täytyy putsata ja desinfioida heti käytön jälkeen. Tähän voit käyttää cleanseria sekä esimerkiksi apteekista saatavaa neo-amiseptia.

Viila, jota käytetään oman kynnen viilaukseen, on vaihdettava jokaisen asiakkaan välillä!

Myös työpiste on syytä pitää hygienisenä, eli pyyhkiä ja desinfioida käytön jälkeen, sekä tarvittaessa kynsienlaiton lomassa.


Vastauksia yleisiin asioihin

Miksi käyttäisin nail preppiä ja primeria?
Nail prep tasapainottaa kynnen pH-arvoa ja auttaa geelilakkaa kiinnittymään kynteen. Nail prep myös suojaa kynttä kuivumiselta ja bakteereilta. Primer toimii kuin kaksipuoleinen teippi, eli se auttaa geelilakan pysyvyyteen. Primer "liimaa" geelilakan luonnonkynteen.

Nail prep ja primer eivät ole pakollisia, mutta ne auttavat lakkauksia pysymään kauemmin. Ongelmakynsille suosittelen aina käyttämään nail preppiä ja primeria.

Miksi geelilakka jää tahmeaksi uunissa kovettamisen jälkeen?
Lakan on tarkoitus jäädä tahmeaksi, vaikka se on käynyt uunissa. Tahmakerros jää lakan päälle siksi, että seuraava lakkakerros tarttuu edelliseen lakkakerrokseen.

Millä lyhennän geelilakattuja kynsiä?
 Jos haluat lyhentää lakattuja kynsiä, lyhennä ne aina viilaamalla.

Miksi käyttää nukkaamattomia putsauslappuja?
Cleanserin avulla pyyhkimiseen kannattaa käyttää nukkaamattomia vanulappuja. Tavalliset vanulaput saattavat jättää vanunöftää kynsille.

Mitä geelilakatut kynnet kestävät?
Geelilakatut kynnet ovat vahvemmat kuin paljaat luonnokynnet, mutta huomioithan, että ne eivät välttämättä kestä esim. rajua vääntämistä, mattojen ravistelua tai muuta rajua kohtelua. Huomioithan myös, että geelilakat eivät kestä vahvoja pesuaineita, joten käytäthän kumihanskoja tiskatessasi ja siivotessasi. Tämä on myös oiva tilaisuus käskeä mies siivoamaan..

Miten ylläpidän geelilakkaukset kauniina?
Käytä kynsinauhaöljyä ja/tai kosteuttavaa käsirasvaa päivittäin. Jos käytät käsirasvaa, muista hieroa sitä myös kynsinauhoille.


Poisto

1. Karhenna kynsien pintaa viilalla. Tarkoituksena ei ole ohentaa lakkausta, vaan rikkoa vain päälimmäisin kerros lakkauksesta. Voit käyttää samaa viilaa, jota käytit tehdessäsi alustuksen ennen geelilakan laittamista. Voit käyttää myös karheusasteeltaan 180 viilaa. Geelilakkojen poistoaine imeytyy lakkaan paremmin, kun pinta on rikottu. Pinnan rikkominen lyhentää siis liottamisaikaa.

...

2. Kasta vanulappu tai pumpulitollo poistoaineeseen ja aseta se tarkasti koko kynnelle. Kääri kynnen ja pumpulin ympärille foliota. Purista folio sormeen kiinni, kuitenkin niin ettei poistoaineet puristu pumpulista ulos.

Voit laittaa poistoainetta myös lasiseen tai keraamiseen kippoon ja liottaa sielä sormiasi.

Huomioithan, että liotusaika on sitä pidempi, mitä enemmän värigeelikerroksia sinulla kynsissäsi on.

...

3. Aseta kynnet foliokääreineen uv-uuniin tai froteepyyhkeen sisään, jotta lämpö pysyy kääreissä yllä. Tämä tehostaa poistoaineen vaikutusta. Anna poistoaineen vaikuttaa 5-10 minuuttia poistoainemerkistä riippuen.

...

4. Vaikutusajan jälkeen avaa foliokääreet. Geelilakkauksen pitäisi olla halkeillut ja irronnut kynneltä. Pyyhi vielä kynnet poistoaineella ja hyvin hellästi rapsuttele jäljelle jääneet geelilakat esimerkiksi appelsiinipuutikun avulla. Lakan kuuluisi irrota helposti kynneltä ilman voimaa. Jos näin ei ole,
aseta kynsi vielä hetkeksi folion sisään ja yritä sitten uudelleen.

Valmis!

Geelilakkauksien poiston jälkeen voit halutessasi laittaa heti uuden geelilakkauksen.


Video geelilakkauksien teosta


Tällä videolla teen aiemmin esitellyt leopardilakkaukset.

Video on lisäapu ylläoleviin ohjeisiin!

Pahoittelen 9. kohtaa, sen kuvaus meni hiukan pieleen ja jäi siksi tosi lyhyeksi :(
Pahoittelen myös videon huonoa laatua, kamera on ihan shaiba :(

8 kommenttia:

 1. Moikka! eikö geelilakkauksen voi tehdä normaaleilla kynsilakoilla ja pohja,rakenne ja viimeistelygeeleillä? jos voi niin missä vaiheessa kynsilakat ja geelit tulee laittaa? kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä en ymmärrä miten multa on jäänyt tää kommentti kokonaan huomaamatta, mutta vastaanpa tähän kuitenkin, jos joku muukin mahtaa tätä pohdiskella. Jos hommaan käytetään tavallisia geelejä, niin tällöin tehdään oman kynnen geelaus. Geelilakkausta ei oikein tavallisilla geeleillä voi tehdä, koska ne eivät pysy niin ohuina kerroksina, koska geelit ovat kovia. Tavallisten geelien kanssa kynsi on pakko rakentaa kestävyyden takaamiseksi, jolloin kyseessä ei ole enää geelilakkaus. Lisäksi kynsilakkaa ei kannattaisi levittää kynnelle ainakaan koko kynnen peittäen, koska tällöin päällysgeeli ei välttämättä tartu kunnolla tai se saattaa halkeilla. Suosittelen hommaan siis nimenomaan geelilakkoja. :)

   Poista
 2. Moikka, voiko geelilakkauksen välissä tapahtuvaa kynsien kasvamisen aiheuttamaa kynnen juurikasvua paikata tavallisella, geeliefecti-lakalla peittää. Siitä olisi etua paljon, koska geelilakkaus on pohjalla suojaamassa peruskynsiä ja tuota mainitsemaani lakkaa tulee uuden kasvun kohdalle. Väri lähes sama. Ero ei haittaa.
  En halua teettää koko hommaa uudestaan paitsi, jos geelilakkaan tulisi vaurioita.
  Niitä kynsikasvun aiheuttamia värittömiä osia ei kuulemma korjata, vaan aina pitäis tehdä koko homma uudestaan. Kävin eilen kysymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Joo tosiaan oma kynsihän tulee aina näkyviin kasvuvaiheessa ja se on siinä huoltoon asti, jolloin koko kynnet uusitaan. Jos kasvunraja häiritsee kovasti, voithan esimerkiksi ensi kerralla ottaa vaikka ranskalaisen geelilakkauksen, jolloin vain kärjet tulevat värilliseksi ja loppuosa kirkkaalla, jolloin kasvunraja ei niin häiritse.

   Mutta siis tosiaan, voit peittää kasvunrajaa tavallisilla kynsilakoilla tai ihan lakata kynsiä normaalisti, kunhan muistat poistaa lakat asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Älä siis käytä asetoonillista kynsilakanpoistoainetta, sillä se haurastuttaa geelilakkaa. :)

   Poista
 3. moikka.. osaatko sanoa olen käyttäny muutaman kerran mia secret geelilakkaa mutta en saa pysymään sitä kynnellä se lähtee pois kun pyyhkäsen sillä viimeistelyjutulla?? mitä teen väärin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Selkeästi geelilakkasi ei kovetu kunnolla ja siksi se pyyhkiytyy kynneltä pois. Millainen uuni sinulla on ja kuinka vanhat lamput? Olethan noudattanut purkin ohjeen mukaista kovettamisaikaa? Ja olethan lakannut vain ohuita kerroksia? :) Varsinkin jos geelilakka on tumman sävyinen, kannattaa lakata tosi ohuita kerroksia. Liian paksuilla kerroksilla valo ei ns. läpäise geelilakkaa, jolloin se ei kovetu.

   Poista
  2. moi:) joo mulla on uv uuni e ole vielä paljon tehnyt näitä.. ;) joo sain tuon uunin vähän aikaa sit ja 2min. oon kuivattanu...

   Poista
  3. Okei, sitten mä luulen, että oot ehkä laittanut liian paksuja kerroksia, jolloin geelilakka ei ole päässyt kunnolla kovettumaan. Kokeile siis ohuempia kerroksia ja jos sekään ei auta, voit kokeilla lisätä kovetusaikaa esim. minuutilla. :)

   Poista