Sivut

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Essence - gel nails at home + tutorial

Eilen jo vilautin tilaamiani essencen gel nails at home -tuotteita, jotka tilasin Kosmetik4less:iltä. Tänään saattekin sitten kuulla tarkempaa arviota paketista. Väsäsin myös pienen tutoriaalin näiden käytöstä suomeksi, koska sellaista en vielä mistään löytänyt. Löydätte postauksen lopusta myös essencen oman englanninkielisen videotutoriaalin näiden tuotteiden käyttämisestä. :)

Näillä essencen tuotteilla saa siis tehtyä itselleen edullisesti "geelilakkauksen", jonka pitäisi kestää kynsillä vähintään 10 päivää. Geelilakkaus heittomerkeissä, sillä tähän lakkaukseen käytetään peel off -alusgeelilakkaa sekä värigeelien sijasta tavallista kynsilakkaa. Essencen ohjeissa käytetään tietysti essencen omia kynsilakkoja, mutta uskon että muutkin kynsilakat käyvät tähän tarkoitukseen. Peel off -ominaisuus tarkoittaa sitä, että lakkauksen saa kynsiltä liuskana vetämällä, viilausta tai liottamista ei siis tarvitse tehdä, niin kuin tavallisten geelilakkausten kanssa. :) Tämä on mielestäni todella ihana ominaisuus, sillä olen niin laiska poistamaan geelilakkauksia. Toinen hieno juttu tässä essencen lakkauksessa on se, että kynsien pintaa ei tarvitse viilata tai karhentaa. Toisaalta tuo hiukan epäilyttää, mahtaako lakkaukset pysyä ilman karhentamista..

Mä en oo ihan varma miksikä tätä näillä tuotteilla tehtyä lakkausta pitäisi kutsua.. Onko se sitten peel off -geelilakkaus?.. Kutsutaan sitä nyt siksi. Tavallinen lakkaus tai geelilakkaus se ei kuitenkaan ole, vaan niiden välimuoto.. :D

Näitä gel nails at home -tuotteita myydään myös aloituspakettien muodossa, mutta en sellaista ainakaan löytänyt Kosmetik4less:in sivuilta. Kaiken tarvittavan voi kuitenkin ostaa sieltä yksinään. Itse en tilannut kaikkia tuotteita, koska minulta löytyi joitakin korvaavia tuotteita jo kotoa. Itse tilasin siis led-uunin, peel off -basecoatin, top coatin sekä primerin. Cleanserin ja manikyyrivälineet jätin tilaamatta. :)Mitä tarvitset kynsien tekoon?

- Viilan ja manikyyritikun
- Cleanserin
- Essencen gel nails at home -peel off -basecoatin
- Kynsilakan / lakkoja
- Essencen gel nails at home -top coatin
- Led-uunin


Ohjeet

1. Pese ja desinfioi kädet. Tästä ei essencen videolla puhuta mitään, mutta ainakin itse suosittelen tekemään niin.

2. Muotoile kynnet tarvittaessa ja työnnä kynsinauhoja taaksepäin kynsinauhatyökalulla tai ruusupuutikulla. Pyyhi lopuksi kynnet cleanserilla.

3. Levitä kynsille primer.

4. Levitä kynsille peel off -basecoat. Siisti ylimenneet pohjalakat esim. ruusupuutikun avulla. Koveta led-uunissa 60 sekuntia. Tee peukalot erikseen, jotta ne saavat tarpeeksi valoa.

5. Pyyhi kynnet cleanserilla ja levitä kynsille haluamasi kynsilakka. Anna kynsilakan kuivua täysin kuivaksi.

6. Levitä kynsille essencen top coat, koveta uunissa 60 sekuntia. Muista tehdä peukalot taas erikseen. Pyyhi kynnet lopuksi cleanserilla.

Huom!
Kun pyyhit kynsiä cleanserilla, käytä aina yhtä vanulappua yhteen kynteen, muuten siirrät tahmakerroksen lapun mukana seuraavaan kynteen.


Peel off -geelilakkauksen poisto

Kun haluat poistaa lakkauksen, laita kynnen ja lakkauksen väliin ruusupuutikku ja nosta varovasti lakkausta ylöspäin. Lakkauksen pitäisi lähteä yhtenä isona liuskana irti.


Ohjevideo lakkauksen teosta ja poistosta


Tässä on essencen oma video, jossa näytetään miten lakkaus tehdään ja miten se poistetaan. 
Huom: video on englanninkielinen! :)


Omat kynnet ja kokemukset

Pölistään ensin hiukan kynsien tekemisestä ja tuotteista. Aivan ensimmäiseksi haluan hehkuttaa tätä hintaa. Nämä tuotteet on todella edullisia ja jos kokeeni menee mönkään ja tuotteet ovat surkeita, niin itku ei kyllä pääse. Tuotteiden käyttäminen on myös todella helppoa ja nopeaa, sen osaa varmasti kuka vaan. Oikeastaan näiden kynsien teko on yhtä helppoa ja nopeaa, kuin tavallisen lakkauksen tekeminen manikyyrin kera. Ainoa ero näissä on led-uunissa kovettaminen. :)

Veikkaisin että aikaa näiden kynsien tekoon menee 30 min - 1,5h. Tämä tietysti riippuu siitä oletko kokenut kynsien laittaja ja siitä teetko yksivärisen vai monimutkaisen lakkauksen.

Tuotteista sanon sen verran, että ne ovat hyvän hajuisia / hajuttomia. Primer siis tuoksuu tosi hyvälle (joka tuli todellisena yllätyksenä), mutta geelituotteet ovat oikeastaan melkein hajuttomia. :) Geelituotteet ovat myös sopivia koostumukseltaan, ne eivät ole liian luiruja eikä liian paksuja, siksi ne on helppo saada kynsille ilman valumia.Led-uuniin oon kyllä supertyytyväinen ja se tulee kyllä muuhunkin käyttöön, kuin vain näiden lakkausten tekoon. Uuniin mahtuu näppärästi koko käsi (paitsi peukalot täytyy tietysti kovettaa erikseen, jotta ne saavat tarpeeksi valoa) ja siinä on kätevä 60 sekunnin ajastin juuri näitä essencen peel off -lakkauksia varten. Uv-uunin jälkeen led-uunin käyttö tuntuu kyllä luksukselta, kun kovetusaika vähintään puolittuu!

Sitten mennään kynsiin, jotka tein näillä essencen tuotteilla. Käytin tähän ensimmäiseen lakkaukseen nyt vain essencen kynsilakkoja, kokeilen sitten myöhemmin kuinka muut lakat tuola välissä käyttäytyvät. :)

Lakkauksessa käyttämäni lakat: cotton candy, space queen, café óle


Halusin ensimmäisellä kerralla tehdä tavallisen hemppislakkauksen hologlitterripauksella. :) Tämä siksi etten jaksanut alkaa taiteilemaan mitään ihmeellistä ja siksi että nämä lakkaukset sopivat kaikkien vaatteideni kanssa. :D Ajattelin myös että nämä ovat sen verran vaaleat, että näiden päälle voi tarvittaessa lakata ilman että tarvitsee pelätä toisen lakan kuultavan läpi... Ja tietysti peel off -ominaisuus piti hyödyntää glittereiden poistoa ajatellen. ;)

Huomasin muuten kun olin saanut nämä kynnet valmiiksi, että mulla oli top coatissa muutamia ryppyjä tai siis että top coat oli kasaantunut osittain rutuksi uunissa kuivattamisen jälkeen. Mä epäilen että se johtuu siitä, etten antanut lakan ehkä kuivua ihan kunnolla (olis varmaan kannattanut laittaa vain yksivärinen kerroksella peittävä lakka näin ensimmäistä kertaa.....). Laitoin noiden rypistyneiden kynsien päälle kerroksen Secheä ja rypyt kyllä tasaantuivat nätisti. Kannattaa siis varmistaa, että se lakka on ihan kuivaa siellä alla!! :D Saas nähdä kuinka nämä mun lakkaukset kestävät, kun tein ne vähän hutiloiden tuon lakan kuivumisen suhteen.. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin, kun julkaisen kokemuspostauksen!

Kaiken kaikkiaan tämä on mielestäni ihan hyvälaatuinen paketti (varsinkin hintaansa nähden) ja viellä erityisen helppokäyttöinen! Ja mitään ongelmia kynsien teossa ei ollut top coatin rypistymistä lukuun ottamatta. Erityistä plussaa kyllä lakkaus saa tavallisten kynsilakkojen käytöstä ja peel off -ominaisuudesta. Voi kun kynnet vielä pysyisivät sen 10 päivää!

Mitäs tykkäsitte peel off -geelilakkauksesta? :)

11 kommenttia:

 1. Mitä sulle posteja tähän tuli? Mua meinaan kiinnostaa kans toi led-uuni :) Ootan postausta sun kokemuksesta tästä lakkauksesta, koska jos lupaus pitää ni taidan kans ite kotiuttaa nää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetik4less:illä on kiinteät postin, eli 6,90€. Itekkin oli pakko tilata toi led-uuni noin edullisen hinnan takia. :) ...ja ainahan siinä tarttuu jotain muutakin mukaan. :D Kokemuspostausta on kyllä tulossa pian, kunhan saan kokeilut päätökseen! :)

   Poista
 2. Nyt tää tyhmä kysyy että kun sulla on noin kauniit kynnet, eli et tarvitse siis mitään tippejä, niin miksi nuo geelikynnet? Tai siis että mitä eroa/hyötyä tuosta on verrattuna tavalliseen lakkaukseen? Ihanat kynnet, mutta eikö lopputulos olisi ollut sama pelkillä lakoillakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, voi kiitos. :) Mutta ei tyhmiä kysymyksiä olekkaan.. :) Nämähän ovat geelilakkaukset, jotka voivat pysyä jopa 10 päivää kynsillä hyvinä. Itselläni ei siis tavallinen lakkaus pysy hyvänä montaakaan päivää, joten tämä on (toivottavasti) kestävämpi kuin tavallinen lakkaus. :) Ulkonäöllisesti lopputulos on siis sama, mutta kestävyydeltään saattaa olla parempi. Tämä geelilakkaus myös mielestäni vahvistaa kynsiä enemmän kuin tavallinen lakkaus. :) Tietysti joillain pysyy lakkaukset ja kynnet hyvinä ihan tavallisellakin lakalla tosi kauan, mutta sitten on taas näitä tumpeloita niin kuin minä, jotka saa lakkaukset pilalle muutamassa päivässä. :D

   Poista
 3. Tämä voisikin olla kiva "setti" :) eikä hinnalla pilattukkaan !

  VastaaPoista
 4. miten sulla pysy nää? :) ite tässä just arvon tämän ja orlyn smartgelsien välillä. tää ois kummiskin hinnaltaan niin houkutteleva.. töissä kynnet muhii kosteudessa ja on aika kovilla niin sais kummiskin kestää aika hyvin noi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä sen tarkemmin ala tässä kertomaan pysyvyydestä, olen siitä kyllä postaamassa viimeistään ensi viikolla. Mutta sen verran voin vinkata, että jos kynnet on tosi kovalla käytöllä, niin suosittelisin ehkä ihan "oikeaa" geelilakkausta! :)

   Poista
 5. Hei, täällä yksi satunnainen selailija...
  Olen epätoivoisena yrittänyt löytää vastausta liittyen UV ja LED uuneihin, aloittelija kun olen... Minulla olisi UV-uuni mutta mietin voiko sillä kovettaa esim. Orlyn smartsgelejä? Olisin todella kiitollinen jos joku osaisi vastata, täältä kun ei lähistöltä löydy kauppoja ja kaikki on tilattava, eikä viitsisi tilata kerralla yhtä kokeiltavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin ja kuumehöyryissä jäi sanomatta, että kivalta näyttää ;)

   Poista
  2. Kiitos Anonyymi! :) En voi nyt aivan varmaksi sanoa tuota, mutta mielestäni voit kyllä käyttää UV-lamppua. Kuivatusaika on vain tietysti pidempi. Kysäisehän vielä verkkokaupan asiakaspalvelusta neuvoa, kun tilaat tuotteita! :)

   Poista