Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

Helpot syyskolmiot + vinkkejä teippaukseen

Viime viikolla esittelin teille IsaDoran syyslakkoja. Tänään saattekin nähdä helpon koristelutyylin, johon on käytetty kahta syysuutuuslakkaa. :) Otsikosta jo kaikki selviääkin, eli kyseessä on teipin avulla tehdyt kolmiot, jotka on tosi helppo tehdä! Ja kaiken lisäksi näiden tekoon ei tarvi muuta, kuin kynsilakkaa ja tavallista teippiä, jota löytyy varmasti jokaisen kotoa! :)

Teippikuviot on yleensäkkin helppo toteuttaa ja onnistuneisiin kolmioihin on vain yksi ainoa "kikka" joka tarvii muistaa. Kolmiot saa siis helpoiten aikaiseksi leikkaamalla kaksi teipinpalaa ja teippaamalla ne yhteen kuvan mukaisesti. Kun sivut ovat toisiansa vasten, niin kolmioista tulee symmetriset. :)


Yleisesti teippauksia tehtäessä kannattaa myös muistaa, että "pohja"lakan täytyy olla täysin kuiva! Hommaa helpottaa tosi paljon, jos kaapista löytyy pikakuivattava päällyslakka. Jos teipin liimapinta on tosi vahva ja pelkäät sen vievän lakan mennessään, niin teipinpala kannattaa teipata ensin käteen kiinni ja vasta sitten asettaa kynnelle. Näin enin liimapinta jää iholle, eikä vie lakkoja mukanaan. :) Yksi tärkeä juttu on myös se, että teipit täytyy ottaa pois kynneltä heti kun alue on lakattu, muuten lakka saattaa ehtiä kuivumaan ja teippi repii sitä sitten mennessään.

Omaan teippauslakkaukseeni käytin siis IsaDoran uutuuslakkoja. Pohjalla on Little Sparrow* (771) ja kolmioissa on Loden Green* (773). Teippinä käytin ihan normaalia teippiä, jota näkyi tuossa ylempänä.


Kynsillä on kaksi kerrosta Little Sparrow:ta ja kolmioissa kerros Loden Green:iä. Mielestäni nuo lakat sopii kyllä tosi hyvin yhteen! :) Kolmioihin (ja muihinkin teippikuvioihin) kannattaa käyttää sellaisia lakkoja, jotka peittävät yhdellä kerroksella (tai siis lakan pitää ainakin peittää yhdellä kerroksella toisen lakan päällä). 


Peukaloon kokeilin myös laittaa kultaisen niitin, siinä uskossa siis, että olisin laittanut niitä jokaiseen kynteen, mutta jotenkin kolmiosta tuli hölmön näköinen tuon niitin kanssa..


Kokeilin kolmioiden päälle myös Gina Tricotin mattapäällyslakkaa. En oikein osannut päättää tykkäisinkö noista enemmän matattuna vai en... Mitä mieltä te olette? :)Mitäs tykkäsitte kolmioista? :)

13 kommenttia:

 1. Yks tapa kuivattaa ihan normi lakkojakin on laittaa lakatut kynnet viileän juoksevan veden alle.

  Käytän itse sitä ja hyvin toimii eikä vedestä tule märkäänkään lakikaan jälkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen koittanut tuota, mutta ei se mulla ainakaan toimi. :o Lakkaan jää vielä tuon jälkeen lakanan jälkiä.

   Mutta kivan näköiset kynnet ja taidampa koittaa joskus tätä kolmiojuttua. :D

   Poista
  2. Joo oon kuullut että tuo kikka toimii joillakin, mutta minullakaan se ei vaan toimi! :o En voisi elää ilman pikakuivattavaa.... :D Ja kiitoksia Sini! Nuo kolmiot on kyllä helppoja tehdä, kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 2. tosi kivat kynnet, ja kiitos loistavista vinkeistä, nyt selvisi miksi omat teippailut on aina mennyt pieleen... mutta taas sain sinulta ihanan idean seuraaviin kynsiin:)! hyvää syksyä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja! :) Hyvä että sait uusia vinkkejä! :) Ja hyvää syksyä sinnekkin!

   Poista
 3. Näyttää tosi hyvältä sekä matattuna että ilman :)

  VastaaPoista
 4. Täähän onkin kiva idea, kiitti vinkistä! :) Täytyykin muistaa kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! :) Kannattaa kokeilla, teippaukset on helppoja ja nopeita toteuttaa! :)

   Poista
 5. Kiiltävä pinta on minusta parempi :) On kyllä ihanat! ♥

  VastaaPoista
 6. Sulle on haaste mun blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiii, kivaaaa! Kiitos! :) Käynkin heti kurkkaamassa! :3

   Poista