Sivut

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Työpisteen ja säilytyksen päivitystä

Heippa!

Aikaisemmin vinkkailinkin jo Instagrammissa sekä blogin Facebook -sivuilla, että tilasin itselleni ALEX -laatikoston Ikeasta. Samalla innostuin oikein kunnolla päivittelemään työpistettäni. Aiemmin säilytin kynsijuttujani työpöytäni laatikossa, mutta koska kynsijutut näyttävät nyt kierrätyksestä huolimatta vaan uhkaavasti lisääntyvän, niin päätin vaihtaa kynsijutut omaan laatikostoonsa, jossa on enemmän tilaa myös uusille tulokkaille. Haluan jo heti alkuun varoittaa, että tämä postaus on melko kuvarikas, koettakaa kestää.


Tältä työpisteeni näyttää siis nyt. Meillä on nyt makuuhuoneessakin siis järjestys vähän muuttunut ja työpöydän päälle ostin Jyskistä ison peilin, jonka avulla meikkaus ja hiustenlaitto onnistuu näppärästi. Ostin myös Jyskistä ihanan kirkkaan muovilaatikoston, jossa säilyy nyt kaikki lempimeikkini. Tuossa laatikostossa oli sellaiset mustat stopperimatot jokaisessa lokerossa, mutta itse otin ne pois, kun en tykännyt niistä.


Työpöydän laatikosta en nyt ottanut sen kummempaa kuvaa. Jos haluat nähdä miten siellä voisi säilyttää kynsitarvikkeita, niin suosittelen katsomaan edellisen säilytyspostauksen. Työpöydän vieressä majailee uusi ALEX -laatikosto. Laatikostossa on yhteensä viisi laatikkoa, kaksi pientä sekä kolme isompaa.


Ikeasta saa muuten hankittua myös sellaisen kokonaisuuden, jossa ALEX -laatikoston päällä on pöytälevy. Jos itselläni ei jo työpöytää olisi, harkitsisin ehdottomasti sellaista. Ajattelin tässä postauksessa myös hiukan vertailla Alex:ia kaikkien kynsifriikkien jumaloimaan Helmeriin, jonka itse joku aika sitten omistin. Jos arvot niiden välillä, valitse ALEX. Se on niiiiin paljon parempi, kuin Helmeri. Ai miksi? Noh, minäpä kerron. Helmeri on jotakin peltiä tmvs. Se kolisee ja rämisee. Ja se on suoraan sanottuna aivan helvetin ärsyttävää. Luonnollisesti laatikot ovat todella liukkaita, joten lakkoja yms. ei todellakaan voi säilyttää ilman jakajia / lokerikoita. Laatikoissa ei myöskään ole stoppareita ollenkaan. Terveiset vaan kaikille lapsiperheille, joissa lapset repii laatikoita auki. Noh. Alex:issa sen sijaan on laatikoiden stopparit, enemmän tilaa kuin Helmerissä, sekä lakkoja voi säilyttää ilman mitään laatikoita, koska ne eivät liiku juuri minnekkään. Alex on puinen (tai noh joku lastulevy tmvs.), joten se on minun mielestäni tyylikkäämmän näköinen. Laatikot myös liikkuvat ihanan pehmeästi ja sulavasti sekä HILJAA.

Tosin osat näistä hyvistä ominaisuuksista saattavat olla joidenkin mielestä myös huonoja. Alexista laatikoitahan ei ole mitenkään helppo saada irti, jos näin haluaa. Helmerissähän laatikot piti vain napata mukaansa, kun stoppareita ei ollut. Tosin Alexin laatikot ovat paljon turvallisemmat lapsiperheitä ajatellen ja noh, tietysti nyt jo omia varpaita ja lakkapulloja ajatellen. Joitakin saattaa myös ärsyttää se, että laatikot eivät aukea ihan loppuun asti, mutta oikeastaan minun mielestä sama ongelma toistui Helmerissä, vaikkakin laatikot sai vedettyä jopa irti. Jos Helmerissä laatikon veti liian pitkälle, se meinasi tippua ja se oli kuitenkin pakko ottaa pois paikaltaan, että perällä olevia lakkoja pystyi selaamaan. Helmerissä ehkäpä parempi puoli oli nuo säilytyslaatikot. Helmeriin meinaan sopi täydellisesti Ikeasta saatavat ANTONIUS -lokerikot, kun niistä leikkasi yhden reunaulokkeen irti (tosi helppo juttu). Alexiin laatikoita oli paljon vaikeampi löytää, joten päädyin lopulta Orthexin minikoreihin, joita mahtuu 4 yhteen laatikkoon. Perälle jää tilaa ihan muutama sentti, mutta se ei haittaa koska laatikot eivät liiku minnekkään. Seuraava asia, jonka aion kertoa, on varmasti yksi parhaista ALEX -laatikoston ominaisuuksia. Noihin alimpiin isoihin laatikoihin mahtuu Flormarit ym. vähän pidemmät lakkapullot pystyyn! Se on varmasti yksi suurimpia asioita, mikä minua ärsytti Helmerissä. Oikeastaan ehkä ainoa asia, mitä helmerissä jään kaipaamaan, oli se että siinä oli pyörät alla ja ehkä sitä, että se oli hiukan pienikokoisempi. Joka tapauksessa näitä kahta vertailtuani, päätyisin ostamaan Alexin.

Huhhuh, tulipahan selitettyä. Jospa sitten kertoisin vähän jostain muustakin.. Alexin päällä säilytän vanulappuja sekä uutta korupuutani, joka sekin on myöskin Jyskistä ostettu. Vanulaput mulla on pakko olla aina jossain esillä, koska joudun ottamaan niitä aina lisää lakkojen poiston yhteydessä.


Sitten tarkastellaan laatikoston laatikoiden sisältöä tarkemmin. Ensimmäisessä laatikossa on ideavihkoni, kynät, swatch -tikut sekä uusi kansio, jonka sisällön paljastan vasta hiukan alempana.


Toisessa laatikossa ovat kaikki irtokoristeet: glitterit, strassit, niitit jne. Nyt kun tilaa oli runsaasti, niin päätin ne ainakin näin alkuun levittää laatikkoon, jotta niistä on helppo valita mieluiset koristeet kynsille, ilman kaikkien hyrrien ja rasioiden pläräämistä. Kaikki nuo koristeet pysyvät muuten todella hyvin paikoillaan, en ole joutunut niitä vielä kertaakaan liikuttelemaan takaisin "oikeille" paikoilleen.


Kolmannesta laatikosta löytyy koristeluvälineet (siveltimet, leimausvälineet yms.), leimauslakat sekä akryylimaalit, manikyyrivälineet, rasvat, aluslakat ja päällyslakat sekä osa värilakoista.


Neljännestä laatikosta löytyy kaikki loput värilakat. Olin ihan yllättynyt siitä, kuinka paljon näissä Alexin laatikoissa on tilaa verrattuna Helmerin laatikoihin. Sitä kuinka paljon lakkoja yhteen laatikkoon mahtuu, on vähän vaikea sanoa suoraan. Jos nyt esimerkiksi laittaa pelkkiä Opin / China Glazen lakkoja (tai niiden kokoisia lakkapulloja), niin niitä mahtuu noin 60-70 kappaletta. Jos taas laatikossa on pelkkiä IsaDoran lakkoja, niin niitä taas mahtuu laatikkoon noin 160 kappaletta. Melko iso vaihtelu siis. Ja tietysti tilan määrä vielä kasvaa, jos laatikoihin ei laita mitään jakajia, ne kun kuitenkin vievät laatikoista joitakin senttejä.


Viimeisestä laatikosta löytyy geelilakkausvehkeet. Alexin laatikot ovat kyllä hyvän kokoiset niiden säilyttämiseen, kun pitkät pullotkin mahtuvat samaan laatikkoon muiden tavaroiden kanssa.


Laatikoston lisäksi halusin uusia leimauslaattojeni sekä siirtokuvien / tarrojen säilytyksen, koska en pidä siitä, että ne ovat levällään. Pienelle määrälle sopi hyvin aikaisempi säilytysratkaisuni (<- klikkaa & kelaa melkein postauksen loppuun), mutta koska näitäkin ihanuuksia tipahtelee aika ajoin postiluukustani, niin jouduin keksimään uuden säilytysratkaisun niille. Tykkäsin myöskin siitä ajatuksesta, että siirtokuvia yms. olisi helppo selata, jotta niitä tulisi myös enemmän käytettyä. Olen jo muutamastakin blogista nähnyt, kuinka jotkut säilyttävät leimauslaattojaan kansiossa, jossa on käyntikorttitaskuja. Itse en niitä halunnut, koska leimauslaatat eivät pysy niissä ilman teippejä tms. paikoillaan. Löysinkin meidän tuppukylän Kirjakeskuksesta keräilykorttitaskuja, joista laatat eivät tipahda niin helposti. Isommille leimauslaatoille löysin onnekseni myös juuri oikean kokoisia muovitaskuja (en tiedä millä nimellä nuo kulkevat). Tuollaisille pienemmille XL-laatoille ajattelin myöhemmin ostaa taskun, joka sopii valokuville, jotta nekin pysyvät hyvin paikoillaan.
Jos muuten halajat itsellesi tuollaisia keräilykorttitaskuja, mutta et niitä teidän kirjakaupasta löydä, niin suosittelen kysäisemään apua myyjältä. Meidänkin kirjakaupasta olen noita jo pariin otteeseen etsiskellyt, mutta vasta nyt pääsin myyjältä kysäisemään apua ja nehän olivatkin sitten olleet koko ajan ilmeisesti varastossa. Että ihan näin vinkiksi, jos joku muukin etsii tälläisiä kuumeisesti. :D

Miten te säilytätte kynsijuttujanne?

12 kommenttia:

 1. Miulla on kaksi Helmeriä, joihin ostin Tokmannilta liukuestemattoa, niin ei pullot rymise :D
  Helmerin päällä on CG:n teline, missä on CG:n lakkoja, sekä kori, johon laitoin Flormarit + taitaa olla folioliima ja pari tuoksulakkaakin.

  Clasulta ostin säilytyslaatikon, mihin laitoin glitterit. Suomalaisesta ostin joskus mini lipaston, mihin survoin decalit ja tarrat, koristehyrrät ja kynsinauhaöljyt/leikkurit jne. Laatat vaeltaa jossain mihin ne vain sopii :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liukuestematto on varmasti toimiva helmerissä, mutta mulla on joku ihme fiksaatio, että haluan että kaikki tietynmerkkiset lakat ovat yhdessä nipussa, jolloin laatikot on pakolliset. :'D Niinjuu mutta eihän se ollut siis se pointti.. Itse siis inhosin helmerissä sitä ryminää jo kun laatikoita aukaisi ja sulki, en tiedä miksi se otti minua niin aivoon mutta lopulta kyllästyin kuuntelemaan sitä ryminää. Hihi, sulla kuulostaa olevan melko samanlainen järjestys, mikä mulla joskus oli. Tosin kyllä mullakin välillä tuppaa nykyäänkin kynsijutut vaeltamaan sinne tänne, kunnes taas kerään ne yhteen paikkaan. :D

   Poista
 2. Kiitos Alexin ja Helmerin vertailusta! Minulla lakat ovat tällä hetkellä kynsilakkahyllyssä, seinällä. Ihan kivan näköisiä, mutta voi sitä pölyn määrää mikä niihin kertyy. Lisäksi mulla on päähänpinttymä, että lakat täytyy olla värijärjestyksessä. Ilo seinähyllystä loppuu lyhyeen, kun ostan uuden lakan ja totean että jokaista lakkaa täytyy liikuttaa jotta uusi mahtuu omalle paikalleen! :D Olen miettinyt myös hankkivani jonkin laatikoston kynsilakkojen säilytykseen, mutten ole vielä tehnyt päätöstä (tai mitään muutakaan...) asian eteen. Sun perusteluita pohtien, taidan päätyä Alexiin itsekin. :) Sulla on ihana kynsipöytä & -piste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, noni, arvasin että joku kuitenkin vertailua kaipaa! :) Itse haaveilin vielä hetki sitten hyllyistä, mutta pelkäsin juurikin tuota pölyttymistä. Juuri tästä syystä en ole laittanut meille mitään tavallisia seinähyllyjäkään, koska vihaan niiden ainaista pyyhkimistä. Tuon perusteella mitä kerroit, en ehkä haaveile enää kynsilakkahyllyistä ollenkaan. :D Mutta onhan ne tietysti niin ihanan näköisiä. ♥ Alex on kyllä hyvä vaihtoehto ja siinä riittää tilaa pitkään, jos ei omista vielä hirveää kokoelmaa. Ja kiitos! ♥

   Poista
 3. Olipas kivannäköistä!
  Mulla kaikki kynsijutut mahtuu (vielä!) yhteen vaatekaappini vetolaatikoista. Siellä on mulla kans noita Orthexin laatikoita kaksi; toisessa ns. erkoislakat ja toisessa tavalliset. Koristehyrrät ja -purkit on yhdessä pussukassa ja toisessa pussukassa on leimausjutut. Vaatekaappini vieressä on poitsun lipasto, jonka päällä minulla on kori jossa on käyttämättömät lakat ja rasvat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi että, oletpa onnekas! Voi kun omatkin jutut mahtuisi niin pieneen tilaan.. ♥

   Poista
 4. Mulla on tällä hetkellä kaksi Helmeriä käytössä, mutta voi olla, että ihan pian hankin itselleni joko Alexin tai jonkun muun laatikoston. Helmereillä voi meinaan heittää vesilintua... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hhahahahah, no todellakin! Heitä ne helmerit parvekkeelta ja osta Alex, tai kaksi! :'D ♥

   Poista
 5. Mä taas tykkään kovasti Helmereistä, kun ne istuu meidän sisustukseen niin hyvin; mustan lisäksi on suurinosa huonekaluista korkeakiilto punaista, joten punainen Helmeri on niin hyvä, etenkin kun ne sattuu sijaitsemaan meillä Ikea PS (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80100190/) kaapin molemmin puolin. :) Alexia oisin kyllä harkinnut myös jos olisi muita värejä, valkoisesta en pidä ollenkaan valitettavasti joten se ei ollut vaihtoehto.

  Mulla on Helmereissä noi Antonius-lokerot, hyvin ne on sinne mahtunut ilman leikkelyjäkin kun vaan vähän käyttää voimaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kuulla, että on vielä Helmerinkin kannattajia! Itselläni oli aiemmin tuo Ikean PS -kaappi valkoisena ja Helmeri samassa huoneessa, joten tiedän että ne sopii kyllä hyvin yhteen! :) Alexissa on kyllä tosiaan ongelmana tuo väri ja se ettei se kyllä muutenkaan sovi joka kodin sisustukseen. Meillä on joka puolella valkoista ja romanttista, joten Alex sopi sen puolesta paremmin meidän nykyiseen sisustukseen. Hahaha, no siinä on ollut tahdonvoimaa! Mä en saanut niitä mitenkään ilman leikkelyä! :'D

   Poista
 6. Ihan mahtava työpiste! Toihan oikein huutelee lakkaamaan ;D ja kaikki on niin ihanan järjestyksessä, ainakin niin kauan kunnes etsii jotain tiettyä ja kaikki menee siinä sekasin, vai mitä?
  Mulla on yksi vaivainen laatikko varattu kynsijutuille ja kaikki on siellä ihan sekasin. Ei löydy oikein inspistä järjestelläkään sitä koska sitten huomaan että eihän ne mitenkään mahdu sinne ellei kaikki ole toistensa päällä, hah :D joku ratkaisu täytyy kyllä keksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katariina. ♥ Oon jo pitkään yrittänyt tehdä mun työpisteestä mahdollisimman viihtyisän, jotta lakkailukin olisi mukavampaa ja niin se on ollut. ♥ Hehehe, mulla kyllä aika ajoin kulkeutuu tavaroita sinne tänne, mutta siivoan ne kyllä päivän päätteeksi aina takaisin. Ainakin melkein aina. :'D Haahha, voi ei. Tuo on niin tuttu juttu mun menneisyydestä. Miten olisi jokin "työkalupakki"? Sinne saisi kaikki omiin lokeroihinsa. :)

   Poista