Sivut

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kuivakukkakynnet + tuto

Heippa!

Tänään on pitkästä aikaa luvassa tutoriaalia. Tutoriaaleja toivotaan multa aina tosi paljon ja yritänkin niitä aina toteuttaa kun löydän tarpeeksi aikaa. Sen verran voin myös luvata, että pari tutoriaalia on tulossa, kunhan saan luvan julkaista ne. ;) Tämän päivän tutoriaali kuitenkin liittyy kuivakukkiin sekä vahvasti itse tekemiseen. Tutoriaalissa käytetyt kukat ovat siis itse kerättyjä! Idea kynsiin lähti siitä, kun tyttäreni toi minulle yksi päivä muutaman sinivuokon kotiin tullessaan. Sinivuokothan ei tunnetusti kestä maljakossa kovin pitkään, joten halusin hyödyntää kukat jotenkin. Silloin minulla välähti, että voisin laittaa niitä kynsille!


Itse kerätyt kukat kannattaa ehdottomasti huuhdella keräyksen jälkeen ja mielellään myös desinfioida suihkutettavalla desillä, koskaan kun ei tiedä mitä kukissa on, kun ne ovat luonnossa olleet. Desinfioinnin voi hoitaa esimerksiksi apteekista saatavalla neo-amiseptilla. (Huom! Joistakin kukista saattaa hiukan lähteä väri desinfiointiaineen takia). Desinfioinnin jälkeen kukista kannattaa leikata ylimääräiset varret ja lehdet pois, jonka jälkeen ne voi asetella talouspaperin päälle. Kukkien päälle laitetaan toinen talouspaperi sekä jokin paino (esim. kirja), jotta kukat litistyvät. Sitten ne saavatkin itsekseen kuivua pari päivää.


Kuivuttuaan kukat näyttävät siis tältä. Omista kukistani hiukan lähtivät värit desinfiointiaineen takia, mutta itseäni se ei ainakaan haittaa. Kukat ovat kuitenkin niin pieniä kynsillä, ettei pieniä "virheitä" kukaan huomaa. Ja tietysti jos asia kovasti haittaa niin "huonoihin" kohtiin voi tietysti lisätä esimerkiksi kynsilakkaa tai glitteriä. Mutta siis kun kukat ovat kuivuneet, niistä erotellaan saksien ja pinsettejen avulla osia, joita halutaan kynnelle laittaa. Itse halusin kynsille pelkkiä terälehtiä, mutta esimerkiksi myös kukkien lehtiä voi hyödyntää kynsissä.


Kun halutut osat on leikattu irti, kynnelle sivellään päällyslakkaa siihen kohtaan, mihin kukka halutaan.


Sitten kukka asetellaan pinsettien avulla päällyslakan päälle. Pinsettien kanssa kannattaa olla varovainen, jotta kukat eivät repeä! Pinsettien puuttuessa voi luonnollisesti käyttää myös omia sormia / kynsiä.


Lopuksi kukka kannattaa painaa tiukasti kynteen kiinni sormella niin, että mikään kohta ei repsota.


Sitten ensimmäisen terälehden viereen asetellaan samalla tavalla kaksi muuta terälehteä.


Lopuksi kukkien päälle kannattaa laittaa ainakin pari kerrosta päällyslakkaa. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten koostumukseltaan paksu päällyslakka (esim. Seche Vite). Liian vähäinen päällyslakkakerros ei saa kukkia näyttämään kiiltäviltä ja kukat saattavat alkaa repsottamaan, jos reunoja ei ole peitetty kunnolla.


Ja tässäpä on lopputulos! Halusin kukkien alle jonkun nuden lakan ja tähän tarkoitukseen sopikin loistavasti Opin Don´t Bossa Nova Me Around, joka on vaaleanpunaiseen taittava creme. Keskisormessa on IsaDoran Ipanema Beach, jota esittelin juuri paremmin edellisessä postauksessa. Peukalossa ja pikkurillissä on miitistä saatu We Care Iconin True Frosty Lilac ja koristeena on lisäksi strassit.


 Kukkien "keskustoihin" ja hiukan muuallekkin kynnelle tuputtelin vielä hiukan Barry M:n pinkkiä glitterlakkaa, Rose Quartz Glitteriä. En halunnut hirveästi mitään muita koristeita, sillä halusin pitää päähuomion kukissa. Ensi kerralla kukkien pohjalakaksi voisi kyllä valita jonkin vastavärin.


Pienet värivirheet kukissa näkyvät, mutta tuskin niitä kukaan kauempaa huomaa. ;) Pidän kyllä kynsien lopputuloksesta tosi paljon ja ensi kerralla ajattelin etsiä niin pieniä kukkia, että niitä ei tarvitse leikellä ja sommitella ollenkaan, vaan ne voi asettaa vain suoraan kynsille.


Kaikista hienointa näissä kynsissä on se, kun voi sanoa että kynsillä on oikeita kukkia ja vieläpä oman tyttären poimimia kukkia.  Tälläisillä kynsillä on kyllä helppo säväyttää esimerkiksi juhlissa, kun kynsillä on jokin tarina takana. :)

 Käytetyt: We Care Icon - True Frosty Lilac*, Barry M - Rose Quartz Glitter , IsaDora - Ipanema Beach*, O.P.I - Don´t Bossa Nova Me Around, strassit, Seche Vite - Dry Fast Top Coat, Glisten & Glow - HK Girl Top Coat*

PS. Blogissa on käynnissä arvonta (päättyy 23.5), jossa palkintona on tässä postauksessa esiintynyt kultainen kaunotar eli IsaDoran Ipanema Beach!

Mitäs tykkäätte kuivakukkakynsistä?

24 kommenttia:

 1. Ihanat! Mulla on itse kuivatut kukat kynsille olleet mielessä vaikka kuinka monta kuukautta jo, lemmikkiä ja syreenin kukkia meinasin testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rose86! :3 Oi että, niistä tulee varmasti kauniit! :)

   Poista
 2. Vautsi! Mun mielestä ei oo yhtään paha vaikka kukista on lähtenyt väriä vaan näyttää oikeastaan aika kivoilta :) kukat näyttää mun silmään vähän siltä kuin ne olis maalattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Katariina! :3 Itsekkin kyllä tykkään kun kukat ei ole aivan "täydelliset", silloin ne ovat jotenkin "elävämmän" näköiset. :)

   Poista
 3. Aikas kivat! Taas yksi koristelutekniikka jota ennoo kokeillut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kynsille! :) Hihi, sitten ei muuta kun kokeilemaan!

   Poista
 4. Aivan ihanat! Pitänee testata itsekkin joku kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Hanna! :3 Ja ei muuta kun testaamaan vaan! :)

   Poista
 5. Wau. Idea on mahtava, siis ite kuivattaa kukat ja käyttää niitä näin. Tykkään lopputuloksesta todella paljon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katarooma! :3 Olisi ollut sääli heittää kukat päivän jälkeen roskiin, joten onneksi keksin miten voin uusiokäyttää niitä. :)

   Poista
 6. Oih<3 Kun katsoin kuvaa aluksi facebookissa, niin luulin että oot maalannu nuo kukat ja ne olikin kuivakukkia <3 Ihanat <3

  VastaaPoista
 7. Nyt en oo varma mutta onko sinivuokot rauhoitettuja? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokkojen poimiminen omaan käyttöön on täysin laillista. Muistaakseni ennen ne olivatkin täysin rauhotettuja, mutta jo vuodesta -99 sinivuokko on rauhoitettu vain niin, että sen kerääminen myymistä varten on kiellettyä. :)

   Poista