Sivut

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kynnet työhaastatteluun

Heippa ihanaiset! 

Tänään puhutaan aina ajankohtaisesta aiheesta. Nimittäin siitä, millaisilla kynsillä kannattaisi suunnata työhaastatteluun. Työhaastattelussa ulkonäköasiathan eivät saisi vaikuttaa päätöksen tekoon, mutta ikävä kyllä työhaastattelijatkin ovat vain ihmisiä ja todistetusti ihmiset luovat uudesta ihmisestä ulkonäön ja käyttäytymisen perusteella tietyn kuvan jo muutaman minuutin aikana ensikohtaamisesta.


Varmasti kaikille on selvää, että työhaastatteluun kannattaa mennä siistin ja huolitellun näköisenä. Kynnet ovat ehkä vain pieni osa kokonaisuutta, mutta aivan upean säkenöivillä kynsillä saatat myös mahdollisesti jäädä haastattelijoiden mieleen. Ja se jos mikä on hyvä juttu! Ja jos näinkin pienellä asialla voi edes vähän vaikuttaa työpaikan saamiseen, niin miksei kynsiin kannataisi panostaa edes vähän?

Aina varma valinta

Joka työpaikassa kynsilakkaa ei välttämättä saa tai ole sovieliasta käyttää. Tälläisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi sairaalat ja sellaiset paikat, joissa työskennellään elintarvikkeiden parissa.

O.P.I - Don´t Bossa Nova Me Around

Kaikista varmin valinta on tällöin mennä työhaastatteluun ilman kynsilakkaa, mutta silti hoitaa kynnet kauniin näköisiksi. Tällöin voit siis viilata kynnet ja siistiä kynsinauhat.

Lumene - CC Nail Concealer

Jos kynsilakkaa kuitenkin haluaa laittaa kynsille tai haluaa sillä esimerkiksi peittää keltaisia / muita virheitä omaavia kynsiä, suosittelen valitsemaan jonkin huomaamattoman nuden värilakan.

Kun haluat, että kyntesi huomataan

Kun haet sellaista työpaikkaa, jossa kynsilakkaa saa käyttää, mutta et halua erityisemmin säväyttää tai herättää huomiota kynsillä, kannattaa tyytyä siistiin eleganttiin lakkaukseen tai minimaalisiin koristeluihin. Tälläisiä kynsiä kannattaa suosia esimerkiksi toimisto- tai virastotyötä haettaessa.


Perus ranskalainen on aina hyvä ja varma valinta, mutta sitä voi myöskin piristää erilaisilla koristeluilla, jolloin kynsistä tulee hiukan näyttävämmät, muttei liikaa huomiota herättävät.


Myöskin yksivärinen siisti lakkaus on kaunis ja antaa huolitellun kuvan. Kynsille voi valita esimerkiksi perus vaaleanpunaisen, persikkaisen, ruskean tai violetin lakan. Siis kaikki hillityt tai elegantit sävyt käyvät.

Kun haluat säväyttää kynsillä

Joissakin työpaikoissa kynsilakan käyttö on varmasti sallittua ja ehkä jopa suotavaa. Jos suuntaat siis tälläisen työn tiimoilta työhaastatteluun, kannattaa kynsiin panostaa. Tälläisiä töitä voivat olla esimerkiksi kauneusalan työt tai luovat ammatit. Työhaastattelussa kannattaa kuitenkin muistaa, että liian erikoiset kynnet saattavat herättää jo negatiivista huomiota. Kynsiin ei siis kannata lätkiä nyrkin kokoisia 3D-kuvioita, poneja tai kirosanoja, jos haluat antaa itsestäsi siistin ja aikuismaisen kuvan.


Kynsille voi laittaa vaikkapa hiukan hillitymmän sävyn  (tai useamman), sekä joitakin hillittyjä koristeluja.


Myös yksivärinen räikeä lakkaus säväyttää varmasti. Varsinkin silloin, kun sen vielä yhdistää esimerkiksi mustiin siisteihin vaatteisiin ja lakan kanssa samansävyisiin asusteisiin.

Saako sinun työpaikallasi käyttää kynsilakkaa?

8 kommenttia:

 1. Mä teen toimistotyötä ja meillä ei onneksi ole pukukoodia tai muita ulkonäköön liittyviä ohjeita. Toki on suotavaa olla siistin näköisenä paikalla, mutta kukaan ei katso pahalla jos jollakin on yksinkertaisesti vain farkut ja t-paita. Luonnollisesti siis kynnetkin saa olla millaiset tahansa ja mä mietin lakkauksiani työn kannalta vain silloin, kun on asiakkaiden kanssa palaveri tiedossa. Tän harrastuksen kannalta olis aika ikävää jos ei vois käyttää lakkaa tai pitäis olla aina vaan pelkässä nudelakassa. Onneksi siis kaikki neonlakoista isompiinkin koristeisiin sallitaan mun duunissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä kiva, että teillä saa olla ihan millaiset kynnet tahansa, eikä erikseen tarvi miettiä mitä sitä uskaltaa kynsilleen laittaa! Sehän olis tosi rajottavaakin tän harrastuksen kannalta, jos ei vois käyttää esimerkiksi neonsävyjä ollenkaan. Mä en kyllä kestäisi jos ei saisi vaikka käyttää lakkaa ollenkaan!

   Poista
 2. Onneksi koulussa voi olla miten vaan :) kassallakaan ei oo haitannut ja lasten kerhossa on enemmänkin riemastuksen aihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! :) Hihi, voin vaan kuvitella miten lapset ovat tykänneet! :D

   Poista
 3. Todella hyödyllinen postaus, kiitos! :) Mulla on juuri työnhaku päällä, enkä ole tätä asiaa edes ehtinyt ajatella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä oli hyötyä! Ja tsemppiä sulle työnhakuun! ♥

   Poista