Sivut

tiistai 13. tammikuuta 2015

Makeup VS no makeup

Heippa ihanat! 

Kauneusblogeissa ja netissä ylipäätään on jo pitkään pyörinyt erilaisia haasteita liittyen meikittömiin kasvoihin ja esim. juuri heränneisiin kasvoihin. Yksi päivä meikatessani mietinkin sitä, kuinka erilaiseksi meikki ja ylipäätään laittautuminen minut tekee ja halusinkin sen vuoksi napata itsestäni ennen - jälkeen -kuvat.


Aikamoinen ero kyllä, eikö? On kyllä ihan uskomatonta mitä meikki saa aikaiseksi. Kuvia en ole käsitellyt mitenkään muuten kuin niitä rajaamalla, joten tässä on ihan todellinen minä ilman meikkiä ja meikin kanssa. Käytin tähän meikkiin aikaa suunnilleen 10-15 minuuttia (suurin osa siitä meni kulmiin ja huulipunan laittoon), joten ajatelkaapa ero oikein kunnon juhlameikin kanssa. Itse en mitenkään inhoa ulkonäköäni ilman meikkiä, mutta tykkään piristää kasvojani meikillä sekä korostaa hyviä puoliani. Ainakin omasta mielestäni meikin kanssa kasvoni tulevat paremmin esiin ja esimerkiksi ihoni näyttää paaaljon paremmalta. Lisäksi meikin kanssa oloni on paljon itsevarmempi ja se piristää kyllä päivää kummasti. Mitä siis tekisimmekään ilman meikkiä?


Tällä postauksella on myös toinen tarkoitus. Minulta kysyttiin arvonnan kommenteissa, että millaiselta näyttää arkimeikkini / -lookkini ja oikeastaan molemmat ylemmistä kuvista vastaavat tähän kysymykseen aika hyvin. Arkena en sen kummemmin jaksa hiuksilleni tehdä oikein yhtään mitään. Useasti hiukseni ovat pelkästään auki tai sitten laitan ne jotenkin kiinni, mutta mitään sen kummallisempaa harvoin hiuksilleni teen. Arkena olen useasti myös ilman meikkiä jos minulla ei ole mitään menoa. Silloin kuitenkin kun meikkaan, arkimeikkiini kuuluu Lumenen CC-voide sekä -puuteri, ripsiväri, mahdollisesti poskipuna, mahdollisesti huulipuna ja lisäksi laitan kulmani.

Millainen suhde teillä on meikkaamiseen?

24 kommenttia:

 1. Itse olen joskus aiemmin meikannut ihan koko ajan ja joka paikkaan, mutta nykyään tuntuu että en jaksa meikata mihinkään! :D Lähinnä jos lähtee jonnekin ihmisten ilmoille niin ripsaria ja huulikiiltoa ehkä. :P Ihan perus kaupassakäynnit olen meikittä. Ja on kyllä kiva että iltaisin ei tarvitse niin hirveästi putsailla naamaa ja iho saa hengittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin aiemmin meikkasin oikeastaan joka päivä ja viikonloppuna vielä oikein kunnolla. :D Nyt ei vaan aina jaksa ja itse nimenomaan vältän meikkiä silloin, kun tiedän etten ole lähdössä minnekkään. Tämä juurikin sen takia, että iho saa rauhassa hengittää. :) Ja tuo on kyllä juurikin paras juttu, kun ei tarvitse illalla hinkata pää punaisena ripsareita naamalta! :D

   Poista
 2. Minulla on meikkaamiseen hieman ristiriitainen suhde. Toisaalta tykkään meikata ja meikkaankin aina töihin ja juhliin, mutta en haluaisi näyttää siltä että naamalla on hirveä sotamaalaus ja kun näkee ilman meikkiä niin pyörtyy :D

  Minulla kuitenkin on todella vaaleat ripset ja kulmakarvat ja vaalea iho, joka hyvin herkästi muuttuu punaiseksi, niin pieni ehostus ja punaisuuden peittäminen kohottavat kummasti itsetuntoa. Se että tietää, että vaikka naama helottaa punaisena (punastun järjettömän helposti), eikä se kuitenkaan meikin alta niin paljoa näy, auttaa kummasti :)

  Eikä minulle tuota ongelmia lähteä ihmisten ilmoille ilman meikkiäkään, mutta kun meikki tuo varmuutta, on paljon mukavampi olla liikkeellä ja vaikka puhua ihmisille meikin kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkään en kyllä tykkää mistään hirmuisista sotamaalauksista! :D Juurikin tuon takia, että sitten ilman meikkiä näyttää ihan omituiselta. Viime aikoina olen innostunut kyllä räikeistä huulipunista, mutta niiden kanssa en laita vahvaa silmämeikkiä, joten ero ei ole ihan niin räikeä. :D Itseltänikin löytyy aika vaaleat ripset ja kulmat tai siis ne ovat ärsyttävästi sieltä täältä tosi vaaleat. Mullakin on myös pientä punaisuutta poskissa, joka itseäni häiritsee, joten tiedän tuon tunteen! :) Meikki on kyllä jännä juttu! Hauska miten paljon se tuo ihmisille itsevarmuutta.

   Poista
 3. Täällä suunnassa ei lähdetä ovesta ulos ilman täyttä sotamaalausta! Jos pitää postilaatikolla käydä niin hupparit ja aurinkolasit päälle ellei ole meikkiä. Toivottavasti Suomi ei kiellä huppareita missään vaiheessa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha, ihana! :D Mä pidän sulle peukkuja, sitä ei koskaan tiedä koska hupparitkin kielletään. ;)

   Poista
 4. Mää en meikkaa ku todella harvoin. Ja sillonki se on pelkkä ripsari. :D Mun olo ei oo kotoisa meikissä. Tai sitte se on vaan tottumiskysymys. Mun mielestä ihmiset on kauniita luonnollisina. Meikin kanssa se erilaista kauneutta. Musta on kiva kattoa millasia meikkejä ihmiset tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta! Monesti vaan kaikki totuttavat itsensä meikkiin niin paljon, etteivät näe itseään enää niin kauniina ilman meikkiä. Munkin mielestä kyllä ihmiset ovat ihanan luonnokauniita ilman meikkiä. :) Jos koet olosi kotoisaksi ilman meikkiä, ole iloinen! Pääsetpähän helpolla esim. aamuisin, kun ei tarvitse lähteä pakkeloimaan naamaa ennen ulos lähtöä! :D

   Poista
 5. Oot kaunis meikittä ja meikillä! :) <3
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 6. Rakastan meikkejä ja meikkaamista, mutta kyllä mä kehtaan kulkea ilmankin meikkiä. :D Aika usein viikonloppusin oon ilman meikkiä, vaikka välillä näytänkin ihan kuolemalta niin en jaksa välittää. :D Mutta kyllähän se meikki tuo lisää itsevarmuutta. :) Pitäs varmaan itsekkin tehdä tälläinen postaus blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä asenne! ♥ Kyllä mäkin välillä näytän ihan muumiolta näiden mustien silmäpussieni kanssa, mut who cares! :D Tee hei ihmeessä, tälläset postaukset on niin kivoja! :)

   Poista
 7. Mä tykkään käyttää meikkiä jos lähden jonnekin ulos, mutta se on todella yksinkertainen meikki. Itse asiassa hyvin lähelle sama kuin sulla :D tykkään kanssa panostaa kulmiin ja huuliin.

  VastaaPoista
 8. Sotamaalausihminen täälläkin! Kuljen kyllä ilman meikkiäkin kaupungilla, mutta näytän kieltämättä haudasta nousseelta :D Mä rrrrrakastan meikkejä ja häivyttelyä, tuun ihan pöhkön iloseksi jos on aikaa paklailla rauhassa ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! :D Meikkaaminen on kyllä kivaa puuhaa. ♥ Itsekkin varmaan tulis meikkailtua enemmän jos jaksais vaan oikeasti opetella kaikki maailman häivyttelyt ja muut. Mä oon surkea tekeen silmämeikkejä!

   Poista
 9. Kaunis <3
  Mä olen tosi laiska meikkaamaan ja meikkaan kun on "pakko". Eihän koskaan oikeasti ole pakko mutta kun olen pidempään ihmisten ilmoilla niin meikkaan. Satunnaiselle kauppareissulle tai vaikka tenttiin en jaksa meikata. Sitten ärsyttää myös kun on meikannut ja illalla/päivällä urheilee, niin meikit pitää pestä pois tai ne leviää... Illalla on paljon helpompi ruveta myös nukkumaan jos ei ole päivän aikana meikannut, ei ole niin iso kasvojen pesu urakka:D
  Ja jos meikkaan niin aika luonnollisesti, ripset ja kulmat ovat tärkeimmät. Pelkk ä ripsiväri tekee jo ihmeitä. Joskus on sitte mukava meikata kunnolla, kun lähtee vähän juhlimaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kynsille. ♥ Mulla on meikkaamisen suhteen vähän samanlainen asenne, että meikkaan kun on "pakko". Toisaalta välillä (tosin aika harvoin) meikkaan ihan omaksi iloksenikin. Ja siis tuo on kyllä aivan paras juttu meikittömyydessä, että illalla ei tarvitse hinkata ripsareita puolta iltaa. :D Itselläkin ripsari ja kulmat ovat tärkeimmät ja ilman niitä en kyllä pistä mitään meikkiä, koska sillon näyttäisin tosi urpolta!

   Poista
 10. Kaunis meikillä ja meikittä :) Ite meikkaan arkisin joka päivä, jos meen töihi tai vaikka kaupungille. Mut voin helposti olla ilmanki meikkiä, mut sillo käyn tyylii kaupassa, en muualla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Heliumia! ♥ Voi kun sitä itsekkin jaksais meikkailla enemmän. Nooh, ehkä sitä näin kevään koittaessa saa lisää puhtia! :D Hauska kyllä miten erilaiset meikkaustottumukset eri ihmisillä on. :)

   Poista
 11. Meikki piristää kivasti ilmettä, vaikkei se mikään pakollinen asia ole vaikka kauppaan mennessä :)

  VastaaPoista
 12. Vaikka työskentelen kauneudenhoitotuotteiden maahantuojalla ja palvelen päivittäin kauneudenhoitoalan ammattilaisia, en käytä meikkiä ollenkaan. Tunnen olevani kaunis, kun pidän ihoni hyväkuntoisena ja meikittömänä.
  Meikkaan ainoastaan silloin kun sitä minulta vaaditaan tai pyydetään esim. messuilla tai juhlissa. Silloinkin meikkini koostuu ripsiväristä, rajauskynästä, luomiväristä ja huulipunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanaa, että täältä löytyy myös ihan naturelleja tyyppejä! Ihmiset ovat kyllä kaikki luonnostaan kauniita ja varmaan monesti ihmiset jäävät ns. "koukkuun" meikkeihin. Mutta hyvä jos pystyt olemaan ilman meikkiä! :) Varmasti hyväkuntoinen ihokin tekee siinä tehtävänsä, koska esim. tiedän monta ihmistä jolla on akne ja he haluavat meikata itseään joka päivä ihan vaan sen takia. :)

   Poista