Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Geelilakkauksen hyödyt sekä lohjenneen kynnen geelaus

Tarjolla olisi yhden postauksen verran taas geelijuttuja ihanat, olkaa hyvät! ♥


Eri kynsiblogeissa on monesti pyörinyt ohjeita, joilla lohjennutta kynttä voi paikata. Tähän yleensä käytetään liimaa sekä teepussinpalasia taikka tähän tarkoitukseen olevia paketteja, jotka sisältävät kynnen paikkaukseen tarkoitetut välineet. Useasti tälläiset paikkaukset pitävät jonkin aikaa, mutta usein ne joutuu uusimaan lakkauksien vaihdon yhteydessä. Monesti myös nuo paikkaukset eivät pidä, jos kynsi on pahasti lohjennut tai kynsi on todella pitkä. Tänään haluankin siis vihjaista paikkaustavasta, joka varmasti kestää niin kauan, kunnes kynnen voi viilata lyhyemmäksi. Kyseessä on siis kynnen geelaaminen, jolla saa huomaamattomasti vaikka vain yhden kynnen paikattua.


Itselläni on tällä hetkellä kynsillä kirkas geelilakkaus. Geeleihin perehtymättömille lukijoille tiedoksi; geelilakkaus on ohut omalle kynnelle tehtävä vahvistus, jota voidaan myös koristella tai jättää koristelematta. Kirkas geelilakkaus jo yksinään tekee kynnet kauniin kiiltäviksi ja tasaisiksi, aivan kuten kirkas kynsilakka. Merkistä, omasta kynnestä sekä elintavoista riippuen geelilakkaus kestää kynsillä hyvänä yleensä 2-4 viikkoa. Geelilakkauksella ei voida pidentää kynsiä, eikä korjata niiden muotoa. Se on siis yhtä ohut kuin kynsilakka, mutta kestää kauemmin ja suojaa kynttä paremmin.


Geelilakkauksella voidaan myös paikata lohjennut kynsi. Itselläni juuri huoltopäivänä (tietysti, juuri silloin) jäi kynsi oven väliin ja kynsi repesi pahasti kynsipedin kohdalta. Kynttä ei siis mitenkään voinut lyhentää, enkä olisi mitenkään voinut jättää kynttä noin, sillä se oli todella kipeä ja kynsi olisi tarttunut joka paikkaan. Tässä tapauksessa kynnen päälle voidaan siis laittaa geelilakkaus suojaamaan kynttä. Kuten jo aiemmin mainitsinkin, tämä paikka tulee pysymään luultavammin sen neljä viikkoa (koska Mosaic, pus), kunnes huollon aika koittaa, jolloin kynsi on kasvanut niin paljon, että pääsen lyhentämään kynttä. Jos nyt en huollossa saa (=viitsi) tarpeeksi viilattua, niin tulevien kuukausien aikana saan lohkeaman turvallisesti kasvatettua geelilakkauksen avulla pois.


Geelilakkauksen voi käydä laittamassa ammattilaisella tai tehdä itse, jos taidot riittää. Muistakaahan te kotitekijät kuitenkin, että jos teillä on pahasti revennyt kynsi ja kynnellä on pituutta, eivät kaikkein joustavimmat geelit välttämättä toimi tässä tapauksessa. Itselläni on siis näissä kynsissä Mosaicin Flexy + Flexy Top Coat, mutta tuohon revenneeseen kynteen laitoin lisäksi Mosaicin Crystalia, koska pelkällä Flexyllä ei kynsi olisi kestänyt. Nyt siis etusormen geelaus on kova ja kestävä, kun taas muut kynnet joustavat.

Onko sielä ruudun toisella puolella geelilakkauksen käyttäjiä?

1 kommentti:

 1. Kommentit kopioitu Purkkimafian puolelta käsin:


  jutta
  torstai 7. toukokuu 2015 at torstai 7. toukokuu 2015 (2 kuukautta ago)
  enpä ole geelauksiin tutustunut, olen niin laiska…. :D en jaksaisi niitä kumminkaan uusia, ja mites tuo kasvuraja käyttäytyy lakattaessa?? olen päätynyt siihen, että aina kun jostain pahasti lohkeaa niin viilailen vaan lyhyeksi, kun muutenkaan kynteni eivät niin huisan pitkät ole, ihan käytännön syistä. :)

  Vastaa

  Anniina / Tiny Nail Design
  lauantai 9. toukokuu 2015 at lauantai 9. toukokuu 2015 (2 kuukautta ago)
  Haha. :D Geelilakkausten uusiminen on kyllä aika helppoa, siihen ei kulu paljoa aikaa. Pelkän kirkkaan geelilakkauksen kasvurajan kanssa mulla ei ainakaan ole koskaan ollut ongelmia kasvurajan kanssa, se jää lakkauksen alle piiloon vaivattomasti. Reilusti koristellun paksumman geelilakkauksen kanssa käytän ridge filler -aluslakkaa, jolloin kasvuraja ei ole näkynyt ollenkaan lakkauksen alta, vaikka huollosta on ollut 3-4 viikkoa. Itseasiassa kurkkaa vaikka tämä lakkaus, niin näät itse (http://tinynaildesign.purkkimafia.fi/2015/04/sinful-colorsin-kanssa-vapputunnelmissa/). Joo lyhyiden kynsien kanssa kyllä viilaaminen on ihan helppo tapa. :) Itse pidän geelilakkauksia, kun en mitenkään suostu luopumaan pitkistä kynsistäni! :D

  VastaaPoista