Sivut

perjantai 4. syyskuuta 2015

Kuvauspiste vaatekaapissa

Heippa ihanaiset! Syksy on saapunut ja pian päivänvaloa ei ole enää niin paljoa saatavilla. Tänään olisikin siis luvassa hiukan kuvaukseen liittyvää asiaa. 


Muuton vuoksi nimittäin itse päätin kehitellä uudenlaisen kuvauspisteen itselleni, sillä tilanpuutteen vuoksi työpöytäni sijaitsee nykyään meidän olohuoneessa makuuhuoneen sijasta. En halunnut olohuoneeseemme isoja häiritsevän kirkkaita valoja tai kuvaustelttaa, joten päätin keksiä erilaisen ratkaisun. Sijoitin siis kuvauspisteeni vaatekaappiini. Siellä esimerkiksi kuvattavat lakkapullot saavat aivan rauhassa olla hujan hajan, sillä sotkun voi peittää laittamalla kaapin oven kiinni. Nyt myöskin isot lamput eivät ole häiritsemässä, eikä kuvaustelttaakaan tarvitse aina taitella johonkin. Myöskin taustojen asettelut ovat historiaa, sillä kaikki on valmiina pelkästään oven avauksella. Ja mikä parasta, voin nyt kynsikuvien lisäksi ottaa helposti kuvia vaikka isoista hiuslakkapulloista ilman taiteilua. 


Meillä on siis Ikean PAX-vaatekaapit, joissa on liukuovet. Liukuovet tulevatkin sen verran loitommalle kaappien hyllyistä, jotta tilaa jäi hyllyjen reunoille asetettaville lampuille. Normaalien saranaovien kanssa siis nämä lamput eivät olisi mahtuneet kaappiin, joten ottakaa tämä huomioon, jos itse suunnittelette kuvauspistettä vaatekaappiin. PAX-vaatekaappeihin saa itse vaihdeltua sisusteita, joten kaappiin voi asentaa vaatetangon kuvaustaustan kiinnittämistä varten. Itselläni kuvaustaustana toimii Ikean pitsiverho, joten sen sai kätevästi ripustettua roikkumaan tangon päälle. Tarvittaessa kaappiin voisi myös laittaa esimerkiksi koukkuja erilaisille kuvaustarpeille tai vaikkapa pussukalle, jossa roikkuu seuraavaksi kuvattavat tuotteet. 


PS. Tässä alimmassa kuvassa näkyy myös juuri huoltamani kynnet. Tällä kertaa mennään nudella ja kultaisella. 

Millainen kuvauspiste teillä on? 

16 kommenttia:

 1. Upea kuvauspiste! Olen kateellinen. Jos olis tilaa tekisin tuollaisen myös, mutta kaikki kaapit on kyllä niin tupaten täynnä että ei taida onnistua. Itse kuvaan pöytälampun ja hieman kämäisen pahvilaatikosta pykätyn light boxin kanssa. Kamojen raivaaminen on aina rasittavaa. Olis hieno saada viritettyä joku kiinteä ratkaisu minkä saisi piiloon kuten tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Enail! Nyt sun täytyy suorittaa joku kaappien tyhjennys, että saat oman kiinteän kuvauspisteen! :D Tuo on tosiaan niin raivostuttavaa tuo kamojen raivaaminen! >:(

   Poista
 2. Hauska idea! Ja kun saa tosiaan näppärästi piiloon kaikki :)
  Mulla on työhuoneessa oma pöytä ja seinällä lakat tauluhyllyissä. Pitäiskin kai siivota se ja tehdä oma juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kaisa! Oi että, voi kun mäkin saisin oman työhuoneen. ♥ Ja joo, PITÄÄ! :)

   Poista
 3. Heh, mä otan mun kaikki kuvat aina ulkona. Todella epäkäytännöllistä koska kuviin vaikuttaa sää ja vuorokauden aika... täytyis varmaan ostaa lightbox, koska meidän vaatehuone on ihan täynnä eikä tollanen järjestely kävis meillä :P harmi, koska toi on aivan loistava keksintö! Vähän niinku oma valokuvausstudio aina valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kuvaan suurimman osan kuvista päivänvalossa, mutta näin varuilta mulla on tuo kuvauspiste, jos sää on surkea tai pääsen kuvaamaan vasta illalla. Suosittelen siis ehdottomasti kehittämään jonkinlaisen kuvauspisteen! :)

   Poista
 4. Voi ei miten kätevä! Mun kuvauspiste on jatkuvasti muuttava väliaikainen ratkaisu, jota haluaisin kovasti kehittää mutta tilanpuutteen vuoksi en ole saanut aikaiseksi. Mäkin haluan tällaisen kaapin! :D

  Ps. Aivan ihanat kynnet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nena Sofia! ♥ Hihi, nyt sun täytyy lähteä kaappiostoksille! :'D

   Poista
 5. Älyttömän hyvä idea! Mulla on ruma pieni kuvausteltta valoineen keittiön työpöydällä, koska muualla ei ole tilaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinkerbell! Hihi, toi on niin tuttua! Munkin entinen kuvausteltta ja valot aikanaan seikkaili millon missäkin! :D

   Poista